ColonHelp Probiotic Forte și colonul iritabil

Dureri și crampe abdominale, alternarea diareei cu constipația, balonare, indigestie, oboseală generală… Sunt printre cele mai frecvente și totodată deranjante simptome ale sindromului colonului iritabil. Cu toate că sindromul colonului iritabil este considerat o afecțiune funcțională (care nu afectează structura peretelui intestinal), simptomele pot afecta substanțial calitatea vieții pacienților și starea psihică generală, de multe ori chiar și viața socială.

Alimentația și stilul de viață sunt practic singurele și totodată cele mai eficiente modalități de a ține sub control această problemă, pentru o calitate a vieții cât mai bună.

Știai că…

Potrivit Clinicii Mayo, aproape jumătate dintre persoanele cu colon iritabil au sub 35 de ani, iar peste 60% dintre pacienți sunt femei?

Spune DA, fibrelor!

Faptul că dieta omului modern conține în general mai puține fibre decât are nevoie organismul nostru pentru a funcționa eficient nu mai este un secret. Dacă nu reușești să îți asiguri necesarul de fibre din fructe, legume, cereale integrale, atunci ai nevoie de un supliment de fibre, așa cum este ColonHelp Probiotic Forte!

Fibrele din ColonHelp Probiotic Forte (din tărâțe de psyllium, semințe de in și inulină) ajută nu doar la menținerea sănătății tractului digestiv, ci sunt foarte utile și pentru a menține sub control simptomele chinuitoare ale colonului iritabil. Condiția: o dată cu fibrele să consumi suficiente lichide. Fibrele solubile pe care le consumi vor regla volumul de apă din colon și consistența scaunului, diminuând și formarea de gaze în intestin. În plus, tărâțele de psyllium din acest produs au acțiune emolientă și calmantă asupra pereților colonului, care în cazul colonului iritabil sunt de multe ori hipersensibili și manifestă zone inflamate.

Știai că, pe lângă dietă, s-a demonstrat eficacitatea exercițiului fizic în diminuarea simptomelor colonului iritabil?

Spune NU, stresului!

Suferi de colon iritabil? Ține stresul sub control! Ușor de spus, mai greu de făcut, am spune. Totuși, impactul pozitiv asupra simptomelor colonului iritabil poate fi atât de mare încât chiar merită efortul, spun specialiștii. Controlul stresului este una dintre cele mai eficiente modalități de „tratament“ al acestei afecțiuni atât de supărătoare. Pe lângă efectul direct asupra tractului intestinal, alimentația poate fi de un real ajutor și prin intermediul așa-numitului „creier din stomac“ (una dintre principalele subdiviziuni ale sistemului nervos autonom, sistemul nervos enteric). În mod similar cu sistemul nervos central, acesta secretă anumiți neurotransmițători precum dopamina și serotonina, „celebri“ pentru impactul pozitiv pe care îl au asupra stărilor noastre emoționale. Așadar nu este deloc întâmplător că o alimentație sănătoasă, care asigură funcționarea optimă a sistemului digestiv și eliminarea eficientă a toxinelor, influențează foarte mult și stările noastre psihoemoționale.

Așa cum nu încetează să ne recomande medicii și nutriționiștii, micile schimbări de alimentație și stil de viață pot aduce schimbări semnificative în modul în care ne simțim.

Probioticele reduc inflamația colonului

Bacteriile intestinale pozitive aduc numeroase beneficii pentru organismul nostru (stimularea sistemului imunitar, reglarea unor procese biochimice asociate sistemului nervos enteric, diminuarea tulburărilor digestive, reducerea stărilor inflamatorii din organism, reducerea intoleranței la lactoză și altele). Aceste bacterii se dezvoltă cel mai bine dacă alimentația noastră este cât mai naturală și de asemenea cu un conținut ridicat de fibre. Fibrele (prebioticele) nu sunt digerate de organismul uman, dar ele constituie „hrana“ pe baza căreia se dezvoltă aceste bacterii benefice. Vorbim aici de fibrele solubile; fibrele insolubile au și ele un rol important deoarece acționează ca o „mătură“ delicată asupra pereților colonului, ajutând la evacuarea regulată a materiilor fecale.

În colonul iritabil, regenerarea florei probiotice din colon este una dintre cele mai frecvent recomandate modalități de control al simptomelor, deoarece:

– este la îndemâna pacienților (fibrele și probioticele fiind de fapt parte a unei alimentații sănătoase, deci consumul acestora nu este practic un tratament medicamentos, ci o completare sănătoasă a unei alimentații echilibrate).

– nu prezintă riscuri (dacă se respectă recomandarea foarte benefică pentru sănătate de a consuma suficiente lichide).

– are efecte benefice multiple, care depășesc zona digestivă, și pot fi utile și în controlul altor afecțiuni „îndepărtate“ de aceasta.

Digestia și tranzitul – cheile controlului simptomelor în colonul iritabil

Perturbarea motilității intestinale, consumul unor alimente dificil de digerat (de exemplu cele foarte grase), unele infecții bacteriene intestinale (favorizate de dezechilibrul florei benefice, în detrimentul celei patogene), balonarea frecventă, intoleranța la lactoză sunt doar câteva dintre cauzele sau factorii agravanți care declanșează simptomele colonului iritabil. Menținerea sănătății întregului tract digestiv este cea mai bună soluție, spre deosebire de încercarea de a trata punctual anumite simptome (laxative în cazul constipației, medicamente împotriva balonărilor sau a crampelor abdominale etc.).

Cum acționează un supliment simbiotic?

Deoarece probioticele se dezvoltă cel mai bine în condițiile unei diete bogate în fibre, acestea sunt esențiale pentru sănătatea sistemului nostru digestiv. Din acest motiv suplimentele naturale simbiotice (care conțin atât prebiotice, cât și probiotice) pot avea un grad de eficiență mai ridicat. ColonHelp Probiotic Forte este un supliment 100% natural, un produs simbiotic, care acționează sinergic asupra întregului tract gastrointestinal, contribuind astfel și la alinarea simptomatologiei colonului iritabil:

fibrele și probioticele reglează tranzitul și stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin.

– plantele din compoziția produsului (mentă, chimen și fenicul) sunt recunoscute pentru stimularea digestiei, a secrețiilor gastrice și biliare și a diminuării crampelor și inflamației intestinale; în plus au acțiune antimicrobiană.

argila este un adevărat pansament recomandat în numeroase afecțiuni gastrice și intestinale, fiind totodată și un foarte bun remineralizant (util în special în perioadele în care colonul iritabil se manifestă prin diaree, ceea ce duce la pierderea multor săruri minerale importante).

[ch_newsletter titlu=”Abonare newsletter” descriere=”Vrei să fii primul informat despre cele mai noi produse Zenyth sau despre promoțiile ColonHelp? “]

Înainte de utilizarea oricărui supliment alimentar este important să te informezi corect asupra ingredientelor, a efectelor și a recomandărilor de utilizare. O cură cu ColonHelp Probiotic Forte pentru detoxifiere intestinală și regenerarea florei bacteriene îți poate face viața mai ușoară dacă suferi de colon iritabil, o afecțiune pentru care în general se spune că nu există tratament, ci doar recomandări de alimentație și stil de viață. Contactează-ne pentru consiliere personalizată!

Imunitatea este vitală în această perioadă!

Zilele acestea, știrile despre coronavirus ne-au ocupat mare parte din timp. Cu toții trecem prin momente de panică, de furie, de teamă, de neputință, de deznădejde. Nu știm încă rezolvarea acestei situații,…
Vezi articol

Cum știu că am nevoie de detoxifiere?

Cum știi că ai nevoie de detoxifiere? Gândește-te puțin și încearcă să îți răspunzi la următoarele întrebări. Te balonezi indiferent ce ai mânca? Refluxul gastroesofagian te chinuie după masă? Ai…
Vezi articol

Renunț la laxative dacă iau ColonHelp?

Folosesc laxative de multă vreme. Renunț la ele când încep cura de ColonHelp? Dacă suferi de constipație cronică și folosești laxative în mod obișnuit, nu renunța la ele brusc. Dacă…
Vezi articol
Meniu