Acasă 5 motive pentru care să alegi suplimentele cu acid hialuronic

5 motive pentru care să alegi suplimentele cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță cu o consistență limpede și lipicioasă, produsă în mod natural de corpul nostru. Cantitățile cele mai mari se află la nivelul pielii, țesutului conjunctiv, dar și la nivelul ochilor. Principala funcție a acidului hialuronic este să rețină apa în organism și să mențină nivelul optim de hidratare a țesuturilor și mucoaselor. Moleculele acestei substanțe pot reține până la 1000 de ori cantitatea lor în apă. Așa cum se întâmplă cu colagenul și elastina, și producția de acid hialuronic scade odată cu înaintarea în vârstă.

Ca aport din afară, acidul hialuronic este utilizat în variante multiple, de la picături, suplimente alimentare, creme și chiar soluție injectabilă. Vă invit să aflăm împreună care sunt principalele beneficii ale acidului hialuronic, dovedite prin studii clinice.

1. Acid hialuronic pentru piele sănătoasă, elastică și cu un aspect întinerit

Aspectul ridat și tern al feței se datorează în principal unei insuficiente hidratări la nivelul țesuturilor. Cremele de față cu rol de hidratare sunt în general creme care formează pelicule de protecție ce evită pierderea apei din straturile superficiale ale pielii. Acidul hialuronic este esențial în menținerea hidratării, iar poluarea, fumatul, alimentația nepotrivită, expunerea la razele ultraviolete scad cantitatea de acid hialuronic din piele. Aici intervin suplimentele de acid hialuronic care refac necesarul pielii. Studiile au arătat că doze între 120-240 mg de acid hialuronic pe zi, cel puțin timp de o lună, au redus deshidratarea pielii în cazul adulților.

Tot studiile au înregistrat o diminuare a ridurilor și obținerea unui aspect mai fin al pielii prin suplimentare. De asemenea, aplicat la nivelul pielii, acidul hialuronic reduce înroșirile tegumentare și chiar dermatita.

Deși la nivelul pielii se află aproximativ jumătate din cantitatea de acid hialuronic din corpul uman, producția lui crește și mai mult în cazul proceselor de vindecare. Acesta are rol de reglare a nivelului inflamației și dă semnal corpului pentru a produce mai multe vase de sânge în zonele deteriorate. Tot acidul hialuronic are proprietăți antibacteriene, reducând riscul infectării în cazul rănilor deschise, chiar și în cazul ulcerelor varicoase, atunci când este aplicat direct pe leziune.

Așa cum spuneam, acidul hialuronic poate fi suplimentat sub mai multe forme și în combinație cu substanțe ce îi completează sau îi potențează efectul. Portofoliul Zenyth, producător român de suplimente alimentare naturale, oferă atât o variantă de acid hialuronic sub formă de capsule, cât și pudre pentru shake-uri cu formule complexe pentru refacerea și protejarea întregului corp.

De exemplu, pentru cei care preferă suplimentarea prin capsule avem la dispoziție Hyaluronic Acid with Colagen Complex, un supliment alimentar obținut prin combinația sinergică a 100 mg de acid hialuronic și a colagenului. Beneficiile acestui produs cuprind atât hidratarea și îmbunătățirea calității pielii, cât și regenerarea părului și unghiilor.

Tot la Zenyth găsim una dintre cele mai complexe și îndrăgite pudre – Beauty Help cu căpșuni sau cu ciocolată. Dincolo de acidul hialuronic, Beauty Help conține colagen, coenzima Q10, MSM, ceramide și vitaminele C și E. Datorită compoziției bogate în antioxidanți – resveratrol și astaxantină – Beauty Help oferă o foarte bună protecție împotriva îmbătrânirii.

2. Acidul hialuronic diminuează durerile articulare

Acidul hialuronic are un rol foarte important în sistemul osos al corpului uman. Poziționat în spațiile intraarticulare, acesta asigură lubrifierea îmbinărilor dintre oase. În lipsa lui, contactul nemijlocit între diverse structuri osoase ar duce la apariția unor dureri insuportabile. Așa se explică importanța suplimentelor care conțin acid hialuronic în cazul pacienților care suferă de osteoartrită, o boală degenerativă care duce la distrugerea treptată a articulațiilor.

Studiile au arătat că o suplimentare a acidului hialuronic între 80-200 mg/zi, timp de cel puțin 2 luni, contribuie la diminuarea semnificativă a durerii, mai ales în cazul pacienților cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. O altă tehnică ce și-a dovedit eficiența în cazul durerilor articulare a fost injectarea acidului hialuronic direct la nivelul genunchiului. Această formă este însă mult mai des însoțită de efecte adverse, iar îmbunătățirile înregistrate sunt mai degrabă minore.

Tot producătorul de suplimente naturale Zenyth a dezvoltat un produs foarte eficient cu rezultate în cazurile de dureri articulare. ArtroHelp Pain, în formula îmbogățită cu acid hialuronic, oferă ameliorări în stările inflamatorii și dureroase. Dacă acidul hialuronic ajută la lubrifierea articulațiilor, Boswellia, Harpagophytum, salcia și Rhodiola sprijină răspunsul natural al organismului în stări inflamatorii

3. Acidul hialuronic diminuează simptomele refluxului gastroesofagian

Noile cercetări au pus în evidență un nou beneficiu al suplimentelor cu acid hialuronic: reducerea simptomelor generate de refluxul gastroesofagian. Atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, provoacă deteriorări ale țesutului. Acestea sunt însoțite de disconfort, durere, senzație de arsură. Ceea ce face acidul hialuronic este să ajute la grăbirea vindecării leziunilor țesutului esofagian.

În cadrul unui studiu în care subiecților li s-a administrat, pe lângă tratamentul antiacid, suplimente cu acid hialuronic s-a constatat o scădere a intensității simptomelor cu 60% mai mare decât în cazul administrării tratamentelor simple. Un alt studiu a arătat că suplimentele cu acid hialuronic s-au dovedit de 5 ori mai eficiente decât placebo.

Te poți convinge de acest lucru cu o cură de Collagen + Hyaluron, un supliment alimentar pe bază de colagen Verisol® și acid hialuronic, sub formă de pulbere. Colagenul Verisol® este un amestec de peptide bioactive, obținute printr-un proces patentat de hidroliză a colagenului de tip I și III. Datorită gustului plăcut îl poți utiliza în ceai, apă, iaurt și fresh-uri de fructe și legume.

4. Acidul hialuronic previne pierderea masei osoase

Studii realizate până în acest moment pe animale de laborator au arătat că suplimentarea dietei cu acid hialuronic poate diminua rata de pierdere a masei osoase în cazul osteopeniei, stadiu anterior instalării osteoporozei.

De asemenea, testele de laborator au arătat că dozele crescute de acid hialuronic pot duce la  creșterea osteoblastelor, celule responsabile de construirea noului țesut osos. Astfel de studii nu au fost realizate încă pe subiecți umani, însă potențialul este incontestabil.

5. Sănătatea tractului și vezicii urinare cu acid hialuronic

Între 3 și 6% dintre femei suferă de o afecțiune numită cistită interstițială sau sindromul vezicii dureroase. Această disfuncție produce dureri abdominale, alături de nevoia urinărilor frecvente. Cauzele acestei afecțiuni nu sunt cunoscute. Ceea ce s-a putut observa este că acidul hialuronic introdus la nivelul vezicii poate ajuta la reducerea intensității simptomelor.

Produsul UroHelp de la Zenyth oferă o formulă complexă pentru sănătatea tractului urinar ce include acidul hialuronic. Acest produs pe bază de goldenseal, astragalus, fructe de afin american, turmeric și N-acetil-glucozamină poate fi utilizat atât în cazurile cronice, cât și în episoadele acute. Acidul hialuronic contribuie la acoperirea mucoasei peretelui vezicii urinare cu o peliculă subțire, ce acționează ca un inhibitor al reacțiilor inflamatorii. Tot el este cel care previne agregarea bacteriilor pe pereții tractului urinar și multiplicarea lor.

Alege produsul potrivit pentru problema pe care dorești să o ameliorezi!

Surse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25014997/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22956862/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3970829/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25039417/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22399081/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23226979/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25415767/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22868835/

https://www.healthline.com/nutrition/heartburn-acid-reflux-remedies

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5347926/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24379055/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15573687/

Articole recomandate