Suferi de colon iritabil? Probioticele te ajută!

Sindromul colonului iritabil este una dintre cele mai frecvente tulburări intestinale, care afectează pe termen lung calitatea vieții pacienților. Simptomele sunt variate și pot apărea și dispărea în timp: episoade alternante de constipație și diaree, balonare, crampe abdominale, senzația că intestinele nu se golesc complet după defecare, scaun cu mucozități… Crizele sunt periodice sau sezoniere și provoacă un substanțial disconfort fizic, dar și psihic.

Probioticele, adjuvant în colonul iritabil!

Un studiu publicat foarte recent (University of Michigan Health System, în Gastroenterology, 2013) a confirmat două ipoteze vehiculate de multă vreme:

• Stresul agravează în mod concret crizele în sindromul colonului iritabil.
• Probioticele ajută la controlul eficient al simptomelor colonului iritabil.

Mai multe studii anterioare indicaseră un potențial foarte mare al probioticelor de a fi folosite ca tratament adjuvant în numeroase afecțiuni digestive și intestinale printre care și colonul iritabil și chiar boala intestinală inflamatorie. Acest studiu a adus noi dovezi care susțin ideea că stresul provoacă modificări ale interacțiunilor dintre creier și sistemul digestiv, care induc inflamația tractului intestinal. Substanțele secretate din cauza stresului modifică printre altele și structura normală și activitatea microflorei bacteriene intestinale. Echilibrarea acesteia cu un supliment probiotic sporește capacitatea bacteriilor intestinale de a contracara efectele stresului.

Probioticele au efect antiinflamator

Cercetătorii au afirmat clar că efectele stresului pot fi diminuate prin aportul de probiotice, care au în plus și efecte antiinflamatoare atât asupra tractului intestinal, cât și a altor zone din organism. Acest studiu aduce explicația științifică pentru faptul că mulți pacienți cu colon iritabil resimt îmbunătățiri substanțiale ale simptomelor odată ce încep să consume mai multe probiotice.

Știai că…
Deși mecanismele biochimice nu sunt încă complet înțelese de către cercetători, se știe că între creier și tractul digestiv există mai multe tipuri de comunicare. Două dintre acestea sunt mediate de sistemul nervos enteric (așa-numitul ”creier din stomac”), respectiv de bacteriile care formează flora intestinală.

Cum te ajută ColonHelp Probiotic Forte?

ColonHelp Probiotic Forte are o formulă complexă care se adresează mai multor probleme digestive și intestinale și care are efecte benefice și în sindromul colonului iritabil.

• Tărâțele de psyllium și semințele de in, alături de inulina din cicoare, sunt surse bogate de fibre alimentare, cu care se hrănesc și se dezvoltă bacteriile intestinale.
• Semințele de in conțin acizi grași Omega 3, cu rol antiinflamator și imunostimulator.
• Menta, chimenul și feniculul ajută la calmarea durerilor și spasmelor intestinale, stimulează delicat peristaltismul intestinal, favorizează diminuarea gazelor rezultate în urma digestiei și au acțiune antibacteriană și detoxifiantă.
• Argila este un detoxifiant, remineralizant, regenerant al mucoasei intestinale, care completează acțiunea antiinflamatoare a celorlalte ingrediente.
• Culturile probiotice (5 tipuri) din ColonHelp Probiotic Forte, împreună cu probioticele din iaurtul cu care recomandăm consumul produsului, refac microflora intestinală afectată la persoanele cu astfel de afecțiuni intestinale, care suferă de stres sau au o alimentație și un stil de viață dezechilibrate. Combinația simbiotică de prebiotice (fibre) și probiotice este cea mai eficientă pentru refacerea florei intestinale.

Te invităm să ne contactezi pentru mai multe informații și consultanță personalizată pentru administrarea acestui produs. Testează ColonHelp Probiotic Forte și spune-ne cum te simți!

 

Articolul precedent
Congresul Internațional al Ficatului, Amsterdam
Articolul următor
Să înţelegem apetitul copiilor!

Related Posts

Nu sunt rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu