Probioticele în boala intestinală inflamatorie
Sub numele de boala intestinală inflamatorie sunt cunoscute în principal colita ulceroasă și boala Crohn. Acestea afecțiuni au o componentă autoimună și inflamatorie pronunțată și afectează calitatea vieții pacienților, motiv pentru care de mulți ani cercetătorii încearcă să găsească tratamente și programe alimentare care să-i ajute aceştia să facă faţă mai bine simptomelor.
Un studiu publicat recent (februarie 2013, în revista Science), realizat la University of California – UC Davis, a reușit să descifreze una dintre necunoscutele legate de boala intestinală inflamatorie, anume faptul că la acești pacienți se constată o proliferare accentuată a unor bacterii patogene precum E.coli în tractul digestiv. Consecințele acestei colonizări bacteriene sunt diareea, crampele abdominale, episoadele cronice de dureri abdominale și alte modificări ale digestiei și tranzitului.
Bacteriile patogene agravează boala intestinală inflamatorie
Cercetătorii au descoperit un mecanism biologic prin care aceste bacterii reușesc să se multiplice, să diminueze flora bacteriană benefică și astfel să accentueze inflamația intestinală în aceste afecțiuni. Înțelegerea acestui mecanism, arată studiul, înseamnă deschiderea drumului spre alte tratamente, mai eficiente și cu mai puține efecte adverse decât cele actuale (care include antibiotice, corticosteroizi și imunosupresoare şi care au, în timp, numeroase efecte adverse).
S-a constatat că un element declanșator major al bolii intestinale inflamatorii este distrugerea bacteriilor sanogene de către sistemul imunitar, ceea ce favorizează proliferarea celor patogene. Studiul a arătat că în intestinul afectat de aceste boli, anumite bacterii potențial nocive (Enterobacteriacee, printre care se numără si E.coli) se dezvoltă pe baza procesării nitraților (compuși rezultați în urma inflamației intestinale). Cu timpul, pereți iintestinali sunt afectați de un număr foarte mare de bacterii patogene, iar inflamația și simptomatologia specifică se perpetuează.
Concluzia studiului a fost că diminuarea condițiilor favorabile dezvoltării acestor bacterii patogene poate avea rezultate benefice semnificative în controlul bolii Crohn și al colitei ulceroase.
ColonHelp Probiotic Forte pentru regenerarea microflorei bacteriene
Acest produs a fost conceput în mod special pentru stimularea dezvoltării microflorei bacteriene benefice, ceea ce generează numeroase beneficii pentru organism. Regenerarea și stimularea florei bacteriene intestinale sunt un element foarte important pentru menținerea sănătății dar și în tratamentul a numeroase afecțiuni.
ColonHelp Probiotic Forte conține:
– prebiotice: fibre alimentare din psyllium, semințe de in, inulină din cicoare, prin fermentarea cărora se dezvoltă bacteriile intestinale
– probiotice: 5 tipuri de bacterii probiotice, incorporate într-un strat protector care le mărește viabilitatea și biodisponibilitatea
– plante și argilă, care combat inflamația intestinală și diferite tulburări digestive și de tranzit.
Prin stimularea dezvoltării selective a bacteriilor pozitive, acest produs poate contribui la reducerea simptomatologiei și disconfortului provocat de boala intestinală inflamatorie și poate avea efecte benefice asupra sistemulu iimunitar în general. Nu puține sunt studiile care au raportat astfel de beneficii de sănătate în urma refacerii florei intestinale.
Fibrele hrănesc bacteriile benefice
Numeroase studii din ultimele decenii au indicat că cea mai eficientă modalitate de stimulare a dezvoltării bacteriilor intestinale benefice, în detrimentul celor patogene, este consumul sporit de fibre alimentare, solubile și insolubile. ColonHelp Detox Forte conține fibre din tărâțe de psyllium și semințe de in. În combinaţie cu iaurtul, acestea contribuie la regenerarea florei bacteriene sanogene deoarece constituie hrana probioticelor. La aceasta se adaugă efectul emolient asupra mucoasei intesinale pe care produsul îl are datorită inulinei și rădăcinii de nalbă mare.
ColonHelp Detox Forte conține plante cu puternic efect detoxifiant (chlorella, orz verde, broccoli, sfeclă roșie, armurariu). Totodată, acestea au un puternic efect antioxidant şi cintribuie la combaterea stresului oxidativ – recunoscut ca un efect colateral al bolii intestinale inflamatorii. ColonHelp Detox Forte este o formulă echilibrată, ale cărei ingrediente au fost alese și combinate special pentru o detoxifiere eficientă dar și o reglare blândă a mai multor procese care au loc în sistemul digestiv.