Probiotice pentru rinichi sănătoşi!

Rinichii îndeplinesc numeroase funcții vitale în organism, fiind indispensabili printre altele în detoxifierea organismului, menținerea echilibrului fluidelor și a unor substanțe chimice, dar și pentru reglarea tensiunii arteriale.

Faptul că sănătatea digestivă și în mod particular activitatea bacteriilor benefice din intestin influențează sănătatea întregului organism a făcut deja obiectul a numeroase cercetări. Studii recente au arătat însă că buna funcţionare a sistemului digestiv și regenerarea microflorei bacteriene influenţează semnificativ sănătatea altor organe. Spre exemplu, dacă microflora intestinală este afectată, rinichii nu funcționează corespunzător şi invers, boala cronică de rinichi afectează echilibrul bacterian intestinal.

Cum influenţează bacteriile intestinale rinichii?

Organismul nostru nu ar putea trăi fără simbioza cu bacteriile intestinale. Acestea interacționează cu sistemul imunitar, nervos și endocrin, producând substanțe antiinflamatoare și chiar substanțe cu rol neurotransmițător. Rinichii beneficiază și ei de pe urma acestor bacterii care consumă în tractul digestiv anumite reziduuri de nitrogen. Acestea trebuie filtrate de rinichi, dar dacă aceştia nu funcţionează în mod optim se acumulează în tractul digestiv, de unde vor ajunge din nou la rinichi. Astfel se creează un cerc vicios care pune presiune asupra rinichilor.

Unele bacterii intestinale folosesc substanțe care pot fi nocive pentru organismul uman (ureea, acidul uric, creatinina) pentru a se dezvolta. Atunci când rinichii nu funcționează eficient, astfel de substanțe se acumulează în fluxul sangvin. Dezvoltarea bacteriilor probiotice diminuează această concentrație nocivă și ușurează munca rinichilor.

În afara unor afecţiuni cronice ale rinichilor, funcţia renală poate fi afectată în mod frecvent de factori precum:
– consum insuficient de lichide
– consum insuficient de legume și fructe
– creşterea acidităţii
– exercițiu fizic insuficient
– hipertensiune arterială (afectează microcirculația renală și, implicit, procesul de filtrare)
– colesterol mărit
– diabet
– anumite medicamente administrate pe termen lung

Bine de știut!
În cadrul unor studii, pacienții cu insuficiență renală cronică ce au avut o dietă pe bază de fructe și legume au înregistrat o rată de acidoză metabolică (aciditate periculoasă) aproape la fel de scăzută ca cei cărora li s-au administrat medicamente alcalinizante.

ColonHelp Probiotic Forte, suplimentul tau de probiotice

ColonHelp Probiotic Forte a fost conceput în mod special pentru stimularea dezvoltării microflorei bacteriene benefice, ceea ce generează numeroase beneficii pentru organism, beneficii demonstrate din ce în ce mai mult de studiile de specialitate. Numeroase cercetări au arătat că regenerarea și stimularea florei bacteriene intestinale sunt foarte importante pentru menținerea sănătății, dar și în tratamentul a numeroase afecțiuni. Printre acestea se numără infecțiile urogenitale și renale, respectiv boala cronică de rinichi, conform unor studii recente.

ColonHelp Probiotic Forte conține:
– prebiotice (fibre alimentare din psyllium, semințe de in, inulină din cicoare), prin fermentarea cărora se dezvoltă bacteriile intestinale
– probiotice (5 tipuri de bacterii probiotice, încorporate într-un strat protector care le mărește viabilitatea și biodisponibilitatea)
– plante și argilă, care au acțiune antibacteriană și combat inflamația intestinală și diferite tulburări digestive și de tranzit intestinal
– acizi grași Omega 3 din semințele de in, esențiali pentru protecția celulară împotriva stresului oxidativ, care poate afecta orice parte a organismului.

Cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health (Kidney International, 2000) au descoperit că nivelul ridicat al trigliceridelor și cel scăzut al colesterolului bun reprezintă factori de risc pentru declanșarea unor afecțiuni renale cronice. O cură de ColonHelp Probiotic Forte contribuie și la normalizarea nivelului colesterolului și trigliceridelor. Combinația de fibre și probiotice este cea mai eficientă și neagresivă modalitate de a stimula eliminarea colesterolului hepatic pe cale biliară. În plus stimularea sistemului imunitar și combaterea constipației sunt factori importanți în prevenirea și tratamentul infecțiilor urinare și renale și susțin astfel și sănătatea rinichilor.

Nu în ultimul rând, această cură de detoxifiere obișnuiește organismul cu un consum optim de lichide. Acestea sunt indispensabile pentru ca fibrele să își poată face efectul. Consumul de apă ține de obișnuință – nu după mult timp vei constata că nu te simți mai bine și ai mai multă energie dacă bei suficientă apă!

Afecţiuni asociate bolii cronice de rinichi

În 2011, președintele Societății Române de Nefrologie, Eugen Moţa, avertiza că boala cronică de rinichi afectează 10-15% din populație, că acest procent este în creștere și că afecțiunea se asociază cu bolile cardiovasculare și cu diabetul. Cercetările realizate de către UCI (University of California, Irvine, 2012) au arătat că boala cronică de rinichi generează modificări ale microflorei bacteriene care colonizează în mod normal tractul intestinal. Acestea au un rol major în prevenirea dezvoltării excesive a bacteriilor patogene, precum și în menținerea echilibrului a numeroși micronutrienți. Studiul arată că alterarea echilibrului bacterian intestinal contribuie la producerea de toxine uremice (care afectează atât rinichii, cât și sistemul cardiovascular), la apariţia inflamaţiei la nivelul rinichilor, dar şi generalizată, şi dezechilibre de asimilare a nutrienţilor. Dr. Vaziri, conducătorul studiului, subliniază ideea că un consum sporit de fibre alimentare şi controlul uremiei prin îmbunătăţirea activităţii microflorei intestinale prin dietă poate avea efecte benefice asupra stării generale de sănătate a persoanelor sănătoase, dar şi a celor care au o afecţiune renală cronică.

ColonHelp Probiotic Forte îți aduce toate beneficiile unei cure de regenerare a microflorei intestinale și prin aceasta susţine funcţia de detoxifiere a rinichilor şi contribuie la diminuarea inflamaţiei locale şi generale. Beneficiile suplimentării consumului de probiotice, alaturi o alimentație și un stil de viață echilibrate, sunt din ce în ce mai mult susținute de cercetarea medicală. Este foarte simplu să urmezi o cură de ColonHelp Probiotic Forte! Citește mai multe informații despre acest produs și contactează-ne pentru consiliere personalizată.

Articolul precedent
Probioticele în boala intestinală inflamatorie
Articolul următor
Congresul Internațional al Ficatului, Amsterdam

Related Posts

Nu sunt rezultate

2 comentarii. Comentariu nou

  • Buna ziua! Din cate am citit si eu de-alungul anilor am inteles ca si rinichii sunt organe ce fac detoxifiere. Deci ne trebuiesc produse gandite special si pentru stimularea functiei rinichilor, nu doar a ficatului si colonului. Care produs al dvs se preteaza cel mai bine pentru rinichi? Merci mult! Ana 🙂

    Răspunde
    • @Ana: Detoxifierea este un proces care implica mai multe organe (plamani, rinichi, ficat, piele, colon). Consumul de lichide din timpul curei cu produsele din Gama ColonHelp contribuie la eliminarea toxinelor si de la nivelul rinichilor.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu