Supranumită „ginsengul peruvian“, maca este o plantă care provine din Anzii peruvieni și care a fost utilizată de populațiile indigene de mai bine de 2000 de ani. Fermierii au observat de-a lungul timpului că turmele care pășteau în zonele în care creștea maca erau mai sănătoase și aveau mai multă vitalitate. Cercetările moderne ale ultimilor ani au devenit tot mai interesate de această plantă, motiv pentru care actualmente este unul din cele mai populare tonice și afrodisiace naturale.
Maca îmbunătățește performanțele fizice
Studiile efectuate pe atleți au arătat că consumul de rădăcină de Maca îmbunătățește semnificativ performanțele fizice, nivelul de energie resimțit și rezistența la efort. De asemenea, această plantă ajută la controlul nivelului hormonilor de stres adrenalină și cortizol, care, atunci când este ridicat un timp îndelungat, obosește organismul. Interesant este că acțiunea energizantă a maca nu are efecte secundare asupra stării psihice (agitație, hiperactivitate), așa cum se întâmplă de exemplu cu cafeaua, ceaiul negru sau alte plante tonice.
Scapă de stres cu maca!
Maca este recunoscută și ca o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că susține reglarea răspunsului organismului (în special a sistemului nervos și a celui imunitar) la factori de stres. Deși nu conține fitohormoni, are un efect reglator asupra sistemului endocrin, în special a glandelor suprarenale; acestea sunt responsabile printre altele de reglarea metabolismului, a răspunsului organismului la stres, rezistența la infecții și secreția hormonilor sexuali. Nu întâmplător s-au constatat efecte pozitive ale administrării de maca la persoanele care suferă de așa-numita oboseală suprarenală. Această problemă este foarte răspândită în lumea modernă și se manifestă prin oboseală, irascibilitate și stări prelungite de stres, care la rândul lor generează și mai multă oboseală și rezistență scăzută la stres.
Rădăcina de Maca contribuie și la reglarea secreției de cortizol, hormonul stresului, care are efecte nocive asupra organismului dacă se menține la un nivel ridicat pentru mult timp (așa cum se întîmplă deseori la persoanele foarte stresate).
Prin reglarea secreției hormonilor de stres, dar și prin cocktailul de antioxidanți pe care îi contține (tanini, beta-sitosterol, saponine etc.), precum și aminoacizi, minerale și vitamine, susține și protecția antioxidantă și buna funcționare a sistemului imunitar.
Știai că maca aduce organismului și o doză bună de potasiu, un mineral de care avem nevoie pentru protecția sistemului cardiovascular (inclusiv reglarea tensiunii arteriale), buna funcționare a musculaturii și menținerea densității minerale osoase?
Maca îmbunătățește libidoul și stimulează fertilitatea
Vechii peruvieni apreciau în mod special această plantă pentru capacitatea de stimulare naturală a fertilității și libidoului. Și astăzi, maca este recunoscută ca un foarte bun tonic sexual natural, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, precum și o sursă concentrată de proteine și nutrienți. Efecte benefice s-au constatat și în cazul unor probleme precum disfuncțiile erectile și tulburările asociate menopauzei, printre care nesuferitele bufeuri, lipsa de energie și tonusul scăzut. Pentru femeile aflate „la a doua tinerețe“, maca are potențialul de a susține sănătatea oaselor datorită conținutului de calciu, magneziu, fier și zinc, ceea ce înseamnă un ajutor în plus pentru prevenirea osteoporozei.
Faci sport și vrei un tonic natural? Treci prin stări prelungite de stres, care îți afectează și viața sexuală? Maca este ceea ce ai nevoie! Recapătă-ți tonusul, scapă de stres și condimentează-ți viața sexuală cu un produs 100% natural, 100% bio: Bio Maca de la Zenyth! Află aici detalii despre produs!