Intoleranţă la gluten? Te ajută ColonHelp Detox Forte!

S-au descoperit mai mult de 55 de afecţiuni care au legătură cu glutenul, proteina care se găseşte în grâu, secară şi ovăz, şi se estimează că 99% dintre persoanele cu intoleranţă la gluten nu sunt niciodată diagnosticate. Dacă te confrunţi adesea cu simptomele următoare, ai putea avea intoleranţă la gluten: • Probleme digestive (gaze, balonări, diaree, constipaţie). • Keratoză pilară (keratinizarea foliculilor de păr de pe braţe) ca urmare a deficitului de acizi graşi şi de vitamina A provocată de malabsorbţia acestor nutrienţi la nivel intestinal. • Oboseală şi gândire înceţoşată, mai ales după consumul unor alimente care conţin gluten. • Existenţa unei boli autoimune (tiroidă Hashimoto, artrită reumatoidă, colită ulcerativă, lupus, psoriazis, sclerodermă, scleroză multiplă). • Ameţeală sau lipsa echilibrului. • Dezechilibru hormonal (PMS, infertilitate). • Migrene. • Oboseală cronică sau fibromialgie. • Inflamaţii, articulaţii umflate sau dureroase. • Anxietate, depresie, deficit de atenţie, schimbări bruşte de dispoziţie. Pentru că nu există un marker biologic pentru depistarea intoleranţei la gluten, diagnosticarea se face prin excluderea altor afecţiuni. Dacă rezultatele testelor pentru boala celiacă şi alergie la grâu ies negative, urmează eliminarea din dietă a alimentelor care conţin gluten pentru o perioadă de 2-4 săptămâni, urmată de consumul unei cantităţi mari de gluten în ultima zi a testului. Crampele, gazele, durerile musculare, oboseala sau dificultăţile de concentrare confirmă existenţa unei sensibilităţi la gluten, iar alimentele care conţin această proteină trebuie eliminate din dietă.

Glutenul, prezent în majoritatea cerealelor

Tratament pentru intoleranţa la gluten nu există. Tot ce poţi face este să elimini din dietă alimentele care conţin această proteină, lucru destul de dificil deoarece glutenul se găseşte în aproape toate cerealele şi în toate produsele pe bază de cereale. Alimentele de evitat sunt grâul, amidonul din grâu, ovăzul, secara, specialităţile din cereale, berea din orz, cereale pentru micul dejun şi alte derivate. Printre cerealele care pot fi consumate se numără orezul, porumbul şi meiul.

Ai grijă la ingredientele de pe etichete!

Alimentele care conţin gluten pot fi greu de evitat pentru că acesta se ascunde sub cele mai diverse denumiri. Aşadar, evită produsele pe a căror etichetă apar ingrediente ca proteină hidrolizată din plante, proteină vegetală hidrolizată, malţ sau amidon alimentar modificat pentru că acestea ar putea fi derivate din grâu.

Cum te ajută ColonHelp Detox Forte?

În afară de eliminarea glutenului din dietă, sunt indicate măsuri de protejare sau refacere a mucoasei intestinale afectate de consumul de alimente iritante. ColonHelp Detox Forte ajută în acest sens datorită ingredientelor conţinute: inulină, rădăcină de nalbă mare şi tărâţele de psyllium. La contactul cu apa, acestea formează o masă mucilaginoasă, cu efect emolient și protector, ce acționează ca un pansament gastric, reducând aciditatea stomacală.
Bine de ştiut! Fibrele de psyllium din compoziția ColonHelp Detox Forte produc o cantitate mare de acid butiric. Acesta ajută la menţinerea sănătăţii colonului, fiind folosit ca hrană de către colonocite, şi la regenerarea mucoasei intestinale.
Balonările şi disconfortul abdominal ce apar ca urmare a digestiei proaste a alimentelor sunt ameliorate în urma curei de ColonHelp Detox Forte datorită ghimbirului, cardamomului și coriandrului din formula acestuia. Aceste condimente conferă produsului proprietăți bactericide, bacteriostatice și de stimulare a digestiei. Scaunele diareice pot apărea din cauza neasimilării grăsimilor la nivel intestinal. ColonHelp Detox Forte te ajută şi în acest caz, fibrele de psyllium fiind recunoscute pentru capacitatea lor de a regla tranzitul intestinal atât în constipaţie, cât şi în diaree. Oboseala şi slăbiciunea se instalează ca urmare a problemelor de absorbţie a nutrienţilor la nivel intestinal. Mai ales la adulţi, deficitul de fier cauzat de malabsorbţia intestinală poate duce la apariţia anemiei. Eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţirea absorbţiei intestinale a vitaminelor şi a mineralelor sunt doar două dintre beneficiile obţinute în urma detoxifierii, iată de ce o cură de ColonHelp Detox Forte este utilă în cazul unui nivel energetic scăzut.

Orzul verde, sursă de enzime

Un alt ingredient cu rol benefic la nivel intestinal din compoziţia ColonHelp Detox Forte este orzul verde. Datorită enzimelor conţinute, acesta protejează mucoasa stomacului. În plus, orzul verde este cea mai bogată sursă cunoscută de superoxid dismutază (SOD), o enzimă cu efect deosebit în vindecarea bolilor, revitalizarea organismului şi încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară. Această enzimă are un puternic rol antioxidant şi intervine în eliminarea radicalilor liberi. Probleme ca durerile de cap, durerile musculare, oboseala, durerile de stomac, constipaţia, răceala pot fi prevenite sau ameliorate prin introducerea în dietă a sucului de orz verde sau a preparatelor pe bază de orz verde.
Ştiai că… Orzul verde nu conţine gluten, de aceea poate fi consumat şi de către persoanele cu intoleranţă?

Articole recomandate