Transport gratuit pentru comenzi de peste 120 lei

Prof. dr. John Ionescu: Cell Energy este un antiinflamator puternic și un antioxidant universal

În ultimii ani, când vorbești despre medicină integrativă în România este aproape imposibil să nu ajungi să vorbești despre prof. John Ionescu. Dacă intri pe grupurile de persoane cu alergii sau boli autoimune, sigur vei găsi mărturii ale pacienților prof. John Ionescu, tratați la clinica acestuia de la Neukirchen (Germania). Biolog și imunolog de excepție, prof. John Ionescu este fondator și director științific al Clinicii Speciale Neukirchen din Bavaria, autor a peste 200 de lucrări științifice de cercetare, brevete medicale, membru al unor prestigioase societăți precum Academia Europeană de Alergologie și Imunologie Clinică, al Societății Germane de Toxicologie, al Academiei Americane de Medicină Anti-Aging. Acestea sunt doar câteva repere din activitatea distinsului profesor. Din 2006, prof. John Ionescu este inițiatorul și susținătorul Cursurilor de Medicină Integrativă în România, sub egida UMF „Carol Davila“ din București, creditate cu puncte EMC pentru medicii participanți. De curând, prof. Ionescu în colaborare cu compania Zenyth a lansat pe piața românească un produs cu rezultate excepționale la pacienții cu diferite patologii – Cell Energy, antiinflamator și antioxidant universal.

Stimate domnule profesor, spuneți-ne, vă rugăm, cum a început totul? Cum v-ați gândit la un asemenea produs?

La noi, în Clinica de la Neukirchen din Germania tratăm de ani de zile boli alergice, boli autoimune și boli de mediu cu aspecte cardiovasculare sau neurodegenerative, concentrându-ne pe depistarea cauzelor acestor boli și pe tratamentul sistematic individualizat. Una dintre preocupările majore ale echipei medicale de la noi este identificarea factorilor cauzali ce conduc la fenomenul inflamator, autoimun sau alergic la persoana în cauză. Odată obținute aceste informații privind cauzalitatea bolii la pacientul respectiv, urmează o terapie adecvată în privința eliminării acestor factori și substituirii elementelor lipsă pe care le observăm la aceiași pacienți, cum ar fi deficiențele grave de vitamina D și magneziu, scăderea masivă a producției de ATP prin ruinarea respirației mitocondriale, prezența infecțiilor grave care necesită un tratament specific, modificarea echilibrului redox și acido-bazic prin instalarea unei stări de oxidoză cronică cu lipsă măsurabilă de glutation, cisteină, albumină, deficiențe în aminoacizi cu rol în echilibrul neuro-hormonal, dar și lipsa mecanismelor de detoxifiere de fază 1 și de fază 2. În acest context suntem tot timpul în căutarea unor soluții eficiente, fără efecte secundare, cu care să ne completăm și îmbunătățim terapiile. În căutările noastre am ajuns la firma Zenyth și împreună cu ei am decis să dezvoltăm o formulă originală cu efect antiinflamator și antioxidant.

Aceasta este formula Cell Energy. Ce ne puteți spune despre ea? Ce aduce nou Cell Energy?

Produsul Cell Energy a apărut în urma a mai bine de 2 ani de cercetare împreună cu echipa de la Zenyth. Am dezvoltat împreună mai multe formule, pe care ulterior le-am testat în Clinica noastră din Neukirchen. Am ales ingrediente care să se completeze unul pe altul, ingrediente care să lucreze sinergic. Rezultatul este un multipreparat cu acțiune sinergică, cu acțiune complexă: cardioprotectoare, neuroprotectoare, de creștere a capacității antioxidative totale și de scădere a inflamației. Am urmărit reducerea inflamației sistemice, pentru că inflamația se asociază cu scăderea producției de energie în mitocondrii în nenumărate patologii. Mecanismul prin care Cell Energy reduce inflamația constă atât în blocarea radicalilor liberi, cât și în creșterea producției de energie la nivel mitocondrial.

 

Ne-ați menționat inflamația ca factor care blochează producția de energie. Cât de periculoasă este inflamația sistemică?

Inflamația este o componentă obligatorie a bolilor alergice, autoimune, cardiovasculare, neurodegenerative. Totuși, trebuie să înțelegem că inflamația nu este cauza primară a acestor boli. Inflamația apare atunci când corpul nostru este supus în mod acut sau cronic unui stres oxidativ puternic. Stresul oxidativ se caracterizează printr-o producție masivă de radicali liberi. Printre cauzele producției masive de radicali liberi se numără expunerea la substanțe toxice, medicamente, metale grele, infecții acute sau cronice, alergeni alimentari, traumatisme, expunere la radiații UV, gamma, stări de hipertermie, stări de epuizare fizică prin muncă sau sport extenuant. Odată produși, radicalii liberi activează obligatoriu așa-numiții factori de transcripție nucleari, care conduc imediat la activarea genelor inflamatorii, responsabile pentru sinteza proteinelor inflamatorii de genul interleukinelor, citokinelor, dar și prin oxidarea lipidelor și a acidului arahidonic cu apariția prostaglandinelor și leucotrienelor inflamatorii. Acești compuși, odată apăruți, sunt elementele cheie ale oricărui proces inflamator, dar în spatele lor stă întotdeauna producerea de radicali liberi la contactul dintre organism și elementele agresive menționate anterior. Cell Energy tocmai în această direcție acționează: reduce producția de radicali liberi și blochează inflamația. Cell Energy este un antiinflamator puternic și un antioxidant universal. Și, foarte important, nu are efecte secundare.

Am descoperit la Cell Energy o formulă complexă, cu ingrediente despre care știm mai multe (coenzima Q10, magneziu, potasiu, fosfor, acid folic, vitamina B12), dar și unele despre care avem mai puține informații (PQQ – pirolochinolin chinonă, carnozină). Cum ați ajuns la această formulă și ce ne puteți spune despre aceste ingrediente?

Am început prin a testa separat ingredientele pentru activitatea antioxidativă. Dintre ingredientele luate separat, doar carnozina avea o activitate antioxidativă semnificativ crescută – 9 unități. După ce am combinat ingredientele în anumite proporții, am obținut o capacitate antioxidativă foarte mare – 1.100-1.200 de unități. Deci „secretul“ preparatului constă tocmai în sinergismul formulei Cell Energy. Ei bine, această capacitate antioxidativă înaltă apare tocmai prin efectul de potențare gigantic atunci când ingredientele sunt puse împreună în concentrațiile potrivite. Carnozina, primul ingredient din acest produs, are proprietatea de refacere a mușchilor scheletici și a celui cardiac. Și încă un efect extraordinar: carnozina este un chelator oral al metalelor grele, ceea ce e greu de găsit pe piață și fără să aibă efecte secundare. Carnozina este o minune a naturii, cu un efect anti-aging formidabil. Carnozina este implicată în echilibrul acido-bazic și, prin efectul de chelare a metalelor grele, este un factor important în prevenirea distrugerii fibrelor musculare, cât și a neurodegenerării la nivel central și periferic. Recent, carnozina a început să fie folosită în tratamentul accidentului vascular cerebral și la pacienții cu Parkinson (se știe că creierul acestor persoane este intoxicat cu metale grele). Iată de ce Cell Energy poate fi administrat în bolile neurodegenerative. În completarea carnozinei vine coenzima Q10 care, la pacienții cu boală coronariană, de exemplu, reduce markerii de inflamație (proteina C-reactivă, interleukina 6 și homocisteina), crește producția de energie, îmbunătățește funcția endotelială și producția de oxid nitric. Coenzima Q10 trebuie suplimentată în special atunci când se fac tratamente cu statine. Pentru a îmbunătăți absorbția și metabolismul coenzimei Q10 am adăugat în acest produs fosfatidilcolină. În același timp, fosfatidilcolina reduce și ea inflamația.

PQQ (pirolochinolin chinona), un ingredient foarte important din Cell Energy, ajută la refacerea rapidă a respirației mitondriale într-un țesut ischemic. Pentru un pacient care tocmai a trecut printr-un infarct și este predispus să mai facă încă unul, administrarea de PQQ reface funcția cardiacă, funcționalitatea miocardului și reduce mărime zonei afectate de infarct. Studii făcute în SUA, la National Institute of Health (NIH), au arătat că PQQ scade inflamația și crește metabolismul mitocondrial. De asemenea, pentru respirația mitocondrială, pentru refacerea funcției cardiace și creșterea producției de energie găsim în Cell Energy acidul fulvic.

În plus, pentru echilibrarea funcției cardiace am adăugat în Cell Energy magneziu și potasiu. Aceste două elemente intervin în metabolismul calciului, oprind pătrunderea acestuia în celule și împiedicând rigidizarea peretelui vascular, la pacienții cu boală cardiovasculară. Potasiul trebuie suplimentat în boala cardiacă și în insuficiențele care apar în urma administrării de diuretice. Și nu în ultimul rând, Cell Energy conține două vitamine din grupul B – acid folic (B9) și metilcobalamină (B12). Suplimentarea cu vitamine B, în special cu acid folic, este o metodă eficientă, sigură și ieftină de a reduce nivelurile crescute de homocisteină și de susținere a sintezei de hemoglobină. Aceste vitamine au un rol deosebit de important în reducerea riscului de infarct miocardic și în prevenirea declinului cognitiv.

Care sunt efectele produsului Cell Energy și cum se pot demonstra acestea?

Prin testarea la noi în Clinica din Neukirchen, am demonstrat că produsul are un efect sinergic, ultrarapid, puternic, greu de obținut dacă ai lua ingredientele individual. Analizele din laboratoarele noastre au arătat că produsul Cell Energy conduce la o reducere la nivel normal și la o menținere la nivel scăzut a radicalilor liberi. Reducerea este ultrarapidă, în câteva minute, și se menține și ulterior ore întregi. În același timp, capacitatea antioxidativă a pacienților care au luat 2 capsule de Cell Energy pe zi crește și ea semnificativ. Rezultatele se pot observa din primele zile de administrare. În 6 zile, inflamația sistemică se reduce cu până la o treime, la persoanele care au luat 2 capsule pe zi. Măsurătorile au fost făcute la noi în clinică la pacienți, atât in vivo, cât și ex-in vivo.

Care este doza zilnică și cui recomandați acest produs?

Doza zilnică este de 2 capsule, luate împreună sau separat, la interval de 12 ore. În cazuri speciale, în funcție de starea clinică și de greutatea corporală, doza poate crește până la 3-4 capsule pe zi, dar pentru aceasta este nevoie de recomandarea specialistului. Produsul Cell Energy este recomandat adulților și vârstnicilor ca tonic general, pentru susținerea funcției cardiace și prevenirea îmbătrânirii precoce, pentru reducerea oboselii, pentru îmbunătățirea concentrării și memoriei, pentru reducerea stresului și efectelor negative ale acestuia. Cell Energy este un supliment terapeutic, pe care îl recomandăm, de asemenea, persoanelor cu boli cardiovasculare, neurodegenerative, celor care au trecut printr-un infarct sau accident vascular cerebral.

Vă mulțumim!

Prof. John Ionescu oferă consultații periodic, pentru pacienții din România, la Clinica specială din Neukirchen (www.spezialklinik-neukirchen.de). Produsul Cell Energy poate fi achiziționat de la Zenyth, prin comandă telefonică (la numărul 021.3.000.000) sau online, pe site-ul www.zenyth.ro.

Articol preluat din Formula As – anul XXX, nr. 1399, ianuarie 2020.

Articole recomandate

Top 5 beneficii ale berberinei

Ce este berberina? Berberina este un alcaloid natural, regăsit într-o serie de plante și ierburi care fac parte din genul…