Numeroasele studii și articole apărute în ultimii ani despre efectele probioticelor au arătat că flora bacteriană intestinală are o influență mult mai mare asupra unor zone din organism mai îndepărtate de sistemul digestiv, decât se credea inițial. Recent, un studiu din Suedia (University of Gothenburg și Chalmers University of Technology, 2012) a demonstrat că dereglările florei bateriene intestinale constituie factori de predicţie şi de risc pentru ateroscleroza simptomatică şi AVC. Surprinzător? Nu şi dacă înţelegem rolul acestor bacterii pentru sănătate.
Relaţia simbiotică cu bacteriile probiotice e sursă de sănătate!
Organismul nostru conţine de zece ori mai mult material genetic bacterian decât uman, spun cercetătorii. Majoritatea acestor bacterii se află în tractul digestiv şi conţin un număr foarte mare de gene, aşa-numitul metagenom digestiv (care face obiectul unei ramuri de cercetare inovatoare, interdisciplinare: metagenomica). Cercetările găsesc din ce în ce mai multe dovezi care confirmă că acest metagenom are o influenţă foarte mare și complexă asupra bunei funcţionări a organismului şi chiar a calităţii şi duratei vieţii.
Probioticele, carotenoizii şi afecţiunile cardiovasculare
Structura şi activitatea optimă a florei bacteriene intestinale s-a dovedit că influențează buna funcţionare a stomacului, colonului, ficatului, creierului, sistemului imunitar, sistemului nervos, sistemului hormonal… De aceea nu este chiar surprinzător că la aceste numeroase şi complexe efecte ale florei se adaugă și cele asupra sistemului cardiovascular. De fapt nu este o ipoteză nouă: studiile au confirmat în ultimele decenii asocierea dintre infecţiile digestive şi afecţiunile cardiovasculare, dintre probiotice şi nivelul colesterolului (factor de risc major pentru afecţiuni cardiovasculare), probiotice şi scăderea nivelului de inflamație din organism (care favorizează formarea plăcii aterosclerotice mai mult chiar decât colesterolemia, conform unor studii recente).
Cercetătorii suedezi au comparat compoziţia florei intestinale a unor pacienţi care suferiseră un AVC cu cea a unor persoane sănătoase. S-au constatat diferenţe majore în structura acesteia, precum şi faptul că persoanele la care bacteriile intestinale aveau o activitate sănătoasă aveau un nivel mult mai mare de carotenoizi decât pacienţii cu AVC. Carotenoizii sunt o categorie de antioxidanţi despre care de multă vreme se credea că joacă un rol în protecţia împotriva AVC şi a anginei. Acest studiu a indicat că stimularea dezvoltării florei intestinale, care conţine de regulă şi bacterii care sintetizează carotenoizii, poate contribui semnificativ, printre alte efecte benefice, şi la scăderea riscului unor astfel de afecţiuni cu potenţial letal foarte mare. Interesant este faptul că studiul a indicat beneficii mult mai mari în urma unei cure cu probiotice, decât a administrării de suplimente cu carotenoizi.
Cum te ajută ColonHelp Probiotic Forte?
ColonHelp Probiotic Forte este un produs premium pe bază de fibre și probiotice, care răspunde unor probleme ce afectează foarte multe persoane din cauza alimentației, a stilului de viață și a substanțelor toxice din mediu. Cum te ajută ColonHelp Probiotic Forte?
– Cele 5 tipuri de probiotice introduse în compoziția produsului au o biodisponibilitate şi viabilitate foarte mare (datorită încapsulării într-o matrice specială care le protejează de aciditatea stomacului, precum şi de căldură şi umezeală).
– Produsul conţine şi prebiotice, adică fibre alimentare din psyllium, seminţe de in şi inulină. Fibrele sunt indispensabile dezvoltării optime a bacteriilor intestinale benefice, iar lipsa acestora are foarte multe efecte negative asupra sănătăţii, aşa cum au dovedit numeroase cercetări.
– Menta, chimenul şi feniculul acţionează împotriva multor tulburări digestive, au efecte antibacteriene, antiinflamatoare, imunostimulatoare şi detoxifiante şi îşi aduc aportul la eliminarea toxinelor, agenţilor patogeni şi a bacteriilor patogene din tractul digestiv (ceea ce favorizează dezvoltarea florei benefice).
Beneficiile probioticelor pe termen lung
ColonHelp Probiotic Forte conține atât prebiotice (fibre), cât și probiotice (culturi bacteriene), combinație considerată ca având cele mai bune efecte pentru regenerarea florei digestive. Alimentația modernă conține de regulă o cantitate mult mai mică de fibre decât are nevoie sistemul nostru digestiv. Produsul ColonHelp Probiotic Forte constituie o sursă naturală de bacterii benefice și totodată de ”materie primă” pentru dezvoltarea acestora. Beneficiile regenerării florei intestinale nu se opresc însă după terminarea curei. Conform prof. J. Nielsen (Chalmers University of Technology), există dovezi care indică faptul că, în condiţii favorabile, unele bacterii probiotice colonizează tractul intestinal ca şi culturi permanente şi generează efecte benefice îndelungate asupra sănătăţii.
Pe site-urile noastre găseşti informaţii complexe din cercetări medicale despre rolul probioticelor în menţinerea sănătăţii şi tratarea diferitor afecţiuni. Încearcă o cură cu ColonHelp Probiotic Forte, respectând indicaţiile de administrare, alimentaţie şi consum de lichide, şi împărtăşeşte-ne efectele resimţite.