Transport gratuit pentru comenzi de peste 120 lei

Top 9 beneficii ale astaxantinei

Ce este astaxantina?

Astaxantina este un pigment roșu regăsit în alge. Este un antioxidant unic, care oferă un sprijin imunitar puternic și o gamă largă de beneficii anti-îmbătrânire. Haematococcus pluvialis este o microalgă în care se regăsește cea mai mare cantitate de astaxantină și care se reproduce foarte repede (își dubleză volumul săptămânal).

Algele specifice care produc acest fitonutrient transmit efectele sale de captare a radicalilor liberi animalelor marine care le mănâncă, prin urmare, astaxantina poate fi regăsită și în fructele de mare și în somon. În ceea ce privește acțiunea sa asupra sistemului imunitar, în comparație cu alți carotenoizi, astaxantina este un antioxidat cu o eficiență de 550 de ori mai mare decât vitamina E și de 6.000 de ori mai mare decât vitamina C.

Astaxantina este unul dintre cei mai puternici protectori ai celulelor prin reducerea stresului oxidativ și este cunoscută ca amplificator puternic al funcției creierului, articulațiilor, imunității și a sănătății ochilor, având o serie de beneficii pentru întregul organism.

9 beneficii ale astaxantinei

1. Astaxantina combate osteoartrita

Articulațiile își mențin sănătatea prin păstrarea unui echilibru între celulele care încep să se deterioreze și cele noi care le înlocuiesc. Odată cu înaintarea în vârstă, acest proces nu mai funcționează cum ar trebui, iar numărul celulelor noi scade, articulațiile devin rigide, dureroase și inflamate și se instalează osteoartrita. Conform studiilor derulate, astaxantina poate menține echilibrul dintre celulele noi și cele deteriorate ale cartilajului, poate reduce inflamația articulațiilor afectate de osteoartită. Cu ajutorul acestui fitonutrient, se poate, în anumite cazuri, să se împiedice deteriorarea celulelor cartilajului și să se încetinească progresia osteoartritei.

2. Astaxantina combate îmbătrânirea pielii indusă de UV și îi menține strălucirea

Este bine cunoscut că razele UV ale soarelui pot afecta pielea și grăbesc procesul de îmbătrânire.  Consumul de astaxantină poate proteja pielea de radiațiile solare, lumina UV și poate avea efect antioxidant, îmbunătățind aspectul general al pielii. Studiile au demonstrat că suplimentele alimentare pe bază de astaxantină și aplicarea topică a astaxantinei pot reduce ridurile, petele apărute odată cu vârsta și textura pielii. Rezultatele acțiunii astaxantinei pot fi îmbunătățite dacă este utilizată intern. Un aliat în acest sens poate fi Beauty Help, un produs care conține astaxantină și a cărui acțiune asigură îngrijirea profundă a pielii, susținând frumusețea din interior către exterior. Beauty Help poate face ca pielea ta să își păstreze aspectul tânăr, sănătos, luminos și să își recapete elasticitatea.

3. Astaxantina menține funcțiile cognitive și sănătatea creierului

Stresul oxidativ poate avea un rol important în evoluția tulburărilor cognitive. Având în vedere că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitățile oxidative se modifică, este recomandat să utilizăm antioxidanți. Cercetătorii au demonstrat prin studiile lor că, prin proprietățile puternic antioxidante, astaxantina poate aduce beneficii cognitive chiar și după o scurtă perioadă de consum. Poate fi utilă în rândul oamenilor care suferă de deficiențe cognitive ușoare, precum cele manifestate într-un stadiu incipient al demenței și al bolii Alzheimer.

4. Astaxantina combate oboseala mentală

Senzația de epuizare, ceața și oboseala mentală pot afecta capacitatea de a-ți desfășura activitățile cotidiene, productivitatea, relații cu cei din jur și calitatea vieții în general. Oboseala psihică afectează un număr semnificativ de adulți fără alte probleme de sănătate. Astaxantina reduce oboseala cronică prin stimularea funcției antioxidante.

5. Astaxantina ajută la gestionarea diabetului și protejează inima

Astaxantina poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să scadă presiunea arterială și să îmbunătățească metabolismul zahărului. Se crede că printre cauzele potențiale ale bolilor de inimă sunt și inflamația și stresul oxidativ. Cercetările au arătat că acest fitonutrient poate avea beneficii asupra sistemului cardiovascular datorită rolului în reducerea inflamației și a stresului oxidativ. De asemenea, au existat studii care au demonstrat că astaxantina poate crește nivelul colesterolului bun, poate regla tensiunea arterială, poate preveni insuficiența cardiacă indusă de hipertensiunea arterială, prin îmbunătățirea grosimii și elasticității pereților arterelor.

6. Astaxantina combate simptomele menopauzei

Bufeurile, stările depresive, anxietatea, atacurile de panică, modificările de dispoziție, incontinența, balonarea și durerile articulare sunt printre simptomele cu care se pot confrunta femeile aflate la menopauză. Multe dintre acestea, cum ar fi bufeurile, sunt adesea asociate cu niveluri ridicate de cortizol și stres oxidativ. Prin urmare, astaxantina poate interveni asupra stresului oxidativ cu care se confruntă corpul, atenuând simptomele asociate frecvent cu menopauza.

7. Astaxantina poate activa gena longevității FOXO3

FOXO3 este printre puținele gene asociate cu longevitatea umană, dar estimările arată că este activă la unul din trei oameni. O veste promițătoare, însă, este că, în prezent, există studii clinice umane în desfășurare referitoare la potențialul astaxantinei de a activa această genă a longevității. Rezultatele de până acum sunt încurajatoare, mai ales că acest efect al fitonutrientului a fost deja demonstrat în studiiile pe șoareci.

8. Astaxantina sprijină sănătatea ochilor

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, apar și problemele de vedere. Degenerescența maculară și cataracta sunt afecțiuni la nivel ocular dezvoltate odată cu vârsta și pot varia în ceea ce privește simptomele, de la vedere încețoșată la pierderea definitivă a vederii. Conform studiilor desfășurate, astaxantina poate ajuta la menținerea vederii prin protejarea celulelor retinei împotriva daunelor oxidative și prin reducerea oboselii oculare.

9. Astaxantina are potențial radioprotector

Expunerea la radiațiile solare crește de an la an și ne influențează pielea, ne expune riscului devoltării bolilor de piele și ne poate afecta viața. Cercetările desfășurate din dorința de a descoperi protectori naturali pentru piele au scos în evidență proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale astaxantinei, și efectele radioprotectoare împotriva anumitor tipuri de radiații.

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii poți încerca produsul Astaxanthin de la Zenyth. Produsul conține astaxantină din Alga haematococcus pluvialis, 6 mg/capsulă, și poate fi folosit ca antioxidant.

 

Surse:

draxe.com/nutrition/astaxanthin-benefits

theartofantiaging.com/astaxanthin-9-little-known-health-and-anti-aging-benefits

www.greenmedinfo.com/blog/astaxanthin-supercharged-health-benefits

www.greenmedinfo.com/blog/10-cognitive-benefits-astaxanthin-and-lutein

draxe.com/nutrition/top-10-high-antioxidant-foods

Articole recomandate

5 beneficii ale consumului de melatonină

La nivelul organismului nostru, „hormonul somnului” prezintă mai multe beneficii, de la ameliorarea durerii și creșterea fertilității, până la contribuția…

De ce avem nevoie de vitamina E?

Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi, cu importante proprietăți antioxidante, ce există în opt forme diferite (patru tocotrienoli…