Acasă Dieta diabeticului, exerciţiul fizic şi ColonHelp

Dieta diabeticului, exerciţiul fizic şi ColonHelp

Dieta unui diabetic consta in respectarea unei alimentatii preponderent vegetariene, variate, bazate pe cereale integrale, legume, fructe, verdeturi, leguminoase (familia fasolei), nuci si seminte. Un astfel de regim alimentar este optim pentru controlul zaharului din sange si pentru evitarea complicatiilor de temut ale diabetului. De regula, programele de slabit ale diabeticilor sunt personalizate, dar intotdeauna vor contine cantitati crescute de fibre vegetale.

Dieta diabeticului

Regimul dietetic este deosebit de important in ambele tipuri de diabet zaharat (tip I si tip II) si trebuie respectat indiferent de tratamentul medicamentos urmat. Pentru a fi eficient, regimul trebuie sa fie individualizat in functie de varsta, sex, activitate fizica, preferinte alimentare, dar si de eventualele boli asociate (obezitate, hipertensiune arteriala, afectiuni renale etc.). O persoana cu diabet trebuie sa manance cate putin, dar mai des (5-6 mese pe zi), sa respecte ore fixe de masa, iar cina sa fie cu cel putin doua ore inainte de culcare.

Pentru o mai buna adaptare la acest regim, produsul ColonHelp, complex de fibre vegetale de cea mai buna calitate, poate fi un ajutor de nepretuit. Pe langa faptul ca completeaza necesarul de fibre vegetale, efectele sale terapeutice sunt extraordinare.

Diabeticul si exercitiul fizic

Un alt element esential este exercitiul fizic care in cazul diabetilor poate insemna de la o plimbare in ritm alert (seara, cam o jumatate de ora), pana la alergat, ciclism, inot. Pierderea de apa din timpul efortului fizic trebuie compensata cu aport de lichide. Sunt necesari minimum 2 litri de apa pe zi, atat pentru rehidratare, cat si pentru ca fibrele din ColonHelp sa actioneze corespunzator.

Exercitiul fizic are o serie de efecte benefice pentru diabetic: creste sensibilitatea celulara la insulina, ceea ce conduce la un mai bun control al glicemiei, previne aparitia complicatiilor cardiovasculare (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala), scade nivelul grasimilor sangvine, ajuta la pierderea excesului ponderal etc.

Curele cu ColonHelp in prevenirea si tratarea diabetului

In concluzie, conform celor mai recente studii efectuate de specialistii din SUA, atat preventia, cat si tratarea diabetului trebuie sa includa:

  • pastrarea unei greutati corporale normale; supravegherea constanta a greutatii prin evitarea unui stil de viata sedentar;
  • exercitiul fizic zilnic (minimum 30-60 de minute zilnic de exercitiu fizic moderat sau de mers pe jos in ritm alert);
  • o alimentatie corecta, bogata in fibre vegetale; eliminarea grasimilor saturate din alimentatia zilnica (reducerea consumului de carne si inlocuirea cu peste; inlocuirea uleiului de floarea-soarelui cu ulei de masline; evitarea alimentelor prajite in ulei – se vor frige pe gratar sau se vor prepara prin fierbere); cresterea consumului de legume si fructe proaspete, precum si de cereale integrale.

In conditiile in care timpul nu va permite sa consumati prea multe fructe si legume pentru a va asigura un aport corespunzator de fibre, ColonHelp va sta la dispozitie cu fibre eficiente si usor de administrat. Pot fi folosite curele cu ColonHelp care, pe langa faptul ca au efecte benefice asupra glicemiei, sunt folositoare si in scaderea in greutate, in reducerea excesului de colesterol (prevenind astfel un eveniment vascular), in reducerea constipatiei (cu imbunatatirea imunitatii) si in detoxifierea organismului.

Diabet, Dietă echilibrată, Exerciții pentru acasă, Exerciții pentru sănătate, Glicemie, Regim alimentar, Sport și mișcare fizică
Articolul anterior
Cele mai bune soluții pentru sănătatea familiei tale!
Articolul următor
6 beneficii dovedite științific ale turmericului în boala Alzheimer

Related Posts

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.