Quercetina: cel mai puternic antihistaminic natural

În afară de modificările permanente ale factorilor de mediu, modificările dietetice pot declanșa apariția alergiilor. Fie că este vorba despre schimbări nutriționale ale alimentelor sau despre modificări ce țin de cantitatea alimentelor ingerate, aceste aspecte pot reprezenta factori care determină creșterea și agravarea simptomelor alergice. Tot în procesul de apariție a alergiilor, interacțiunea factorilor de mediu și genetici cu sistemul imunitar poate duce la dezvoltarea acestor boli.

Cel mai des întâlnite probleme alergice sunt: alergiile respiratorii, cutanate și alimentare, aflate în strânsă legătură cu sistemul imunitar, care este extrem de sensibil la substanțele care provoacă alergiile. Acest lucru duce la o secreție masivă de mediatori alergici care ar putea genera simptome alergice.

Ce este histamina și ce se întâmplă cu ea?

Histamina determină apariția simptomelor alergice, de la mâncărime, ochi care lăcrimează, congestie a sinusurilor până la strănut și altele. Din cauza diferiților factori declanșatori alergici sau de mediu (cum ar fi polenul, praful, părul sau alți factori care pot determina iritarea pielii), mastocitele interacționează cu alte celule din sistemul imunitar și astfel produc histamina.

Așadar, chiar dacă histamina este o componentă a răspunsului alergic, modularea sau scăderea producției sale poate avea un efect pozitiv semnificativ asupra scăderii simptomelor alergice.

Ce efecte are quercetina asupra alergiilor?

În urma a numeroase studii s-a dovedit faptul că substanțe, precum flavonoidele, polizaharidele, lactonele, alcaloizii, diterpenoidele și glucozidele, care sunt prezente în mod natural în multe alimente vegetale, pot avea proprietăți imunomodulatoare și antiinflamatorii. Polifenolii ca terapii naturale au fost studiați mai frecvent în ceea ce privește bolile alergice majore, cum ar fi eczema atopică, alergia alimentară și astmul.

Având în vedere aceste aspecte, studiile asupra compușilor cu efect anti-alergic și proprietăți antiinflamatorii s-au concentrat în prezent pe flavonoide, în special pe quercetină. Proprietățile sale antiinflamatoare și antialergice au fost dovedite în tratamentul alergiilor respiratorii și alimentare.

Quercetina este un antioxidant și un bioflavonoid natural, care are o istorie lungă de utilizare în istoria umană și care a demonstrat o eficacitate suficientă în tratamentul alergiilor. Neavând efecte secundare semnificative, poate fi utilizat fără probleme, rolul lui fiind acela de a inhiba eliberarea de histamină din sistemul imunitar. Astfel, are potențialul de a reduce cele mai semnificative simptome ale astmului, cum ar fi activarea celulelor epiteliale bronșice, producția de colagen și mucus și hiperactivitatea căilor respiratorii. Preluată din alimente și suplimente alimentare, quercetina este recomandată pentru gestionarea și tratamentul bolilor alergice, în special în tratarea rinitei.

Care sunt rolurile quercetinei?

  • Stoparea eliberării de histamină.
  • Scăderea citokinelor proinflamatorii.
  • Sprijină un răspuns imun echilibrat Th1 și Th2.

De unde luăm quercetina?

  • Mere.
  • Fructe de pădure.
  • Ceai negru.
  • Ceai verde.
  • Broccoli.
  • Struguri.
  • Gingko biloba.
  • Ceapă roșie.

Cu toate că dispunem de o cantitate bună de quercetină cu ajutorul alimentelor, se recomandă și administrarea de suplimente alimentare care contribuie la o mai bună absorbție a flavonoidului. Dintre acestea face parte și suplimentul 100% natural Quercetin de la Zenyth, recomandat pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, respirator, cardiovascular, pentru reducerea stresului oxidativ, inflamației și a manifestărilor alergice (în special în sfera sistemului respirator – astm bronșic, rinită alergică).

Surse:

centrespringmd.com/the-benefits-of-quercetin-other-natural-antihistamines/

aacijournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13223-020-00434-0

medicalnewstoday.com/articles/323276#vitamin-c

mdpi.com/1420-3049/21/5/623/htm

Articole recomandate

Nu am găsit niciun rezultat.