D-Ribose: Supliment alimentar recomandat pentru energie și susținerea sănătății inimii
Cunoscută și sub denumirea de riboză sau „zahărul vieții“, D-riboza este un compus organic, mai exact un carbohidrat (zahăr simplu), care se găsește în mod natural în organismul nostru și în natură. Este o componentă de bază a acizilor ARN și ADN, dar și un factor important în producerea de ATP (adenozin trifosfat).
Corpul nostru produce D-Riboză și apoi o folosește pentru a crea ATP, combustibilul folosit de mitocondriile care se găsesc în celulele noastre. Printre cei mai mari producători ai D-Ribozei la nivelul organismului se numără ficatul, glandele suprarenale și țesutul adipos, în timp ce inima, creierul și mușchii produc o cantitate mică.
De ce este importantă D-Riboza?
Producția de energie ATP este absolut esențială pentru sănătate, deoarece ATP reprezintă forma de bază de energie produsă la nivelul organismului uman, iar D-Riboza ajută la furnizarea energiei necesare celulelor noastre. Acest lucru este esențial pentru ca toate celulele să își mențină integritatea și funcția lor.
Chiar dacă D-Riboza este un zahăr simplu, trebuie subliniat faptul că nu are ca efect creșterea glicemiei. Din contră, administrarea unei doze mai mari decât cea recomandată poate produce scăderea glicemiei.
Cum te ajută D-Ribose de la Zenyth?
- Susține funcția cardiacă și producția energiei celulare.
- Îmbunătățește fluxul sangvin cardiac și circulația arterială periferică.
- Crește rezistența la efort.
- Îmbunătățește funcția miocardică după antrenamente fizice.
- Stimulează energia musculară și funcționarea normală a mușchilor.
- Contribuie la arderea grăsimilor.
- Previne îmbătrânirea prematură.
Pe cine ajută D-Ribose de la Zenyth?
D-Ribose este recomandat adulților și vârstnicilor pentru susținerea funcției cardiace, funcționarea normală a mușchiului cardiac și a sistemului muscular, precum și sportivilor pentru îmbunătățirea rezistenței la efort și creșterea nivelului de energie în organism.
De asemenea, D-Riboza este recomandată persoanelor care adoptă diete vegetariene și vegane, deoarece la acestea aportul de D-Riboză din alimentație este limitat.
D-Ribose și sănătatea inimii
Bolile de inimă continuă să fie una dintre cele mai răspândite afecțiuni din lume. Un aspect comun al bolilor cardiovasculare este ischemia miocardică, afecțiune care apare atunci când fluxul sanguin către inimă scade și împiedică inima să primească suficient oxigen, prin urmare influențează nivelul de energie celulară în mod negativ. Mai multe cercetări efectuate pe oameni au demonstrat că D-Riboza poate ajuta la refacerea nivelurilor deficitare de energie celulară în urma ischemiei miocardice și, de asemenea, poate stimula funcția cardiacă.
25% dintre persoanele de peste 45 de ani au simptome timpurii de disfuncție cardiacă.
Potrivit statisticilor, aproximativ 25% dintre persoanele de peste 45 de ani au simptome timpurii de disfuncție cardiacă și sunt supuse riscului de dezvoltare a insuficienței cardiace. O veste bună vine din partea cercetătorilor: D-Riboza, o moleculă naturală de zahăr, fără efecte secundare, ce poate restabili nivelul de energie pentru inimile obosite sau bolnave.
D-Ribose și producția de energie
Organismul poate sintetiza lent riboza, dar nu o stochează. De aceea, în condiții de stres, leziuni sau îmbătrânire, când inima și mușchii scheletici nu pot produce nivelul optim de ATP, este necesară suplimentarea. D-Riboza este implicată în sinteza ATP-ului, cel care asigură necesarul energetic pentru fiecare celulă a corpului uman, inclusiv pentru celulele inimii. Suplimentele cu D-riboză ajută inima să-și normalizeze funcția diastolică prin mărirea rezervelor energetice. Este important de specificat că metabolismul ATP de la nivelul inimii este esențial, dat fiind faptul că mușchiul cardiac este unul dintre principalii consumatori de energie.
D-Ribose și performanța sportivă
Așa cum am menționat și mai sus, D-Riboza se găsește în mod natural în celulele noastre și este absolut necesară pentru producerea de energie.
Un studiu clinic dublu-orb, încrucișat, publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition, în anul 2017, s-a concentrat pe analiza efectelor a 10 grame pe zi de D-Riboză față de aceeași doză de dextroză (glucoză) pe 26 de persoane sănătoase. În perioada administrării celor două tipuri de zaharuri, subiecții au luat parte la sesiuni de câte 60 de minute de exerciții fizice intense, în sesiuni zilnice diferite.
Cercetătorii au constatat că, pentru grupul la care s-a administrat D-Riboză, puterea medie și de vârf a crescut semnificativ de la prima la a treia zi, prin comparație cu grupul care a administrat dextroză. De asemenea, grupul care a luat D-Riboză a înregistrat o rată semnificativ mai mică a efortului perceput comparativ cu cei din grupul care a luat dextroză.
D-Ribose: adjuvant în ameliorarea simptomelor asociate cu fibromialgie sau sindrom de oboseală cronică
D-Riboza este un adjuvant în ameliorarea simptomelor asociate cu fibromialgie sau sindrom de oboseală cronică. Conform studiilor, suplimentarea cu 15 g de D-Riboză pe zi, timp de o lună, contribuie la reducerea intensității durerilor, creșterea nivelurilor de energie, redarea clarității mentale, îmbunătățirea somnului și redarea stării de bine la persoanele care se confruntă cu fibromialgie.
D-Ribose și sănătatea pielii
Pe măsură ce îmbătrânim, celulele noastre produc în mod natural mai puțin adenozin trifosfat (ATP). Vestea bună este că D-Riboza, atât cea produsă în organism, cât și cea din alimentație și suplimente alimentare, stimulează regenerarea ATP. Prin urmare, D-Riboza are beneficii importante pentru sănătatea pielii, mai ales atunci când vorbim despre eforturile anti-îmbătrânire.
D-Ribose este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Producător/Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203. Produs înregistrat și notificat la SNPMAPS, seria AA, nr. 8838/2015.
ROIBU –
DUPA CE AM CONSUMAT DIMINEATA PE STOMACUL GOL MI-I SE USCA GURA,CARE ESTE CAUZA,AM VAZUT CA SCADE GLICEMIA ACESTA SA FIE MOTIVUL?
Zenyth Team –
Bună ziua! Încercați să luați o doză mai mică de produs. Supradozarea produsului poate produce scăderea glicemiei. De asemenea, încercați să îl luați după ce masă. Vă mulțumim! Sănătate multă!