Care e cea mai bună dietă de detoxifiere după Paști?

Ați observat cât de înțelept este așezat Postul Paștelui în calendar? La începutul primăverii, când natura ne oferă tot mai multe alimente sănătoase. Iarna suntem mai sedentari și mai ales avem o alimentație excesiv de bogată în grăsimi animale, zahăr și produse rafinate, dar săracă în alimente verzi. Din aceste cauze primăvara ne simțim încărcați, cu un metabolism încetinit, mai puțină energie și – vă sună cunoscut? – câteva kilograme în plus.

Din punct de vedere alimentar, Postul Paștelui e bine să includă nu doar eliminarea produselor de origine animală, ci mai ales o alimentație mai „curată”, naturală, ușoară și plină de nutrienți importanți. Acest tip de alimentație stimulează și procesele de detoxifiere, eliminând reziduurile din alimentație, cele metabolice și cele preluate din mediu.

Chiar și pentru persoanele care au ținut Postul, savuroasele mese de Paști aduc o revenire bruscă la o alimentație grea, cu multe proteine animale. Astfel de fluctuări dezechilibrează organismul, iar după Paști ne simțim cel mai bine dacă ușurăm și curățăm corpul printr-o cură de detoxifiere.

Top 3 motive pentru care ai nevoie de detoxifiere!

Iată motivele pentru care este benefică și de mare ajutor pentru organism o cură de detoxifiere după Paști:

  1. Alimentația de Paști, bogată în grăsimi, zahăr, făină albă și alcool, încarcă sistemul digestiv, ficatul și sângele.
  2. După Paști și după iarnă avem deseori câteva kilograme în plus și un metabolism mai leneș, ceea ce înseamnă o funcționare mai proastă a tuturor organelor.
  3. Toxinele stocate în țesutul adipos „crescut“ peste iarnă și digestia îngreunată ne fac să fim mai obosiți și fără energie.

Pentru a ne simți mai bine și a avea mai multă energie este indicat să facem curățenie în organism. Detoxifierea naturală și echilibrată este cea mai bună soluție în acest sens!

Detoxifiere completă în 5 pași

Nu vă speriați: după gustoasele bucate de Paști, o detoxifiere echilibrată nu înseamnă neapărat revenirea la o alimentație restrictivă. Respectând câteva principii de alimentație sănătoasă și adăugând ingrediente cu capacitate detoxifiantă mare, putem curăța organismul de toxine, kilograme în plus, dar și de oboseală și lipsă de energie. Iată câteva sugestii foarte eficiente:

  1. Pentru început, stați departe de ouăle de ciocolată rămase de la Paști! Donați-le! Eliminați din alimentație sau reduceți la minimum, cel puțin pentru o perioadă, consumul de zahărul alb și îndulcitorii artificiali, produsele cu făină albă, produsele cu conservanți și aditivi, carne (mai ales procesată). Vă recomandăm ca, pe durata perioadei de detoxifiere, alimentele vegetale să fie în proporție de 70-80%!
  2. Hidratați-vă bine! Aproximativ 2 litri de apă, ceai (fără zahăr) sau sucuri naturale pe zi asigură unui adult hidratarea optimă pentru buna funcționare a organismului, în special a ficatului și a colonului (principalele organe de detoxifiere).
  3. Mai multe fibre. Acestea formează în intestin mucilagii care leagă toxinele și particule de colesterol, stimulează tranzitul și îmbunătățesc în consecință și detoxifierea la nivelul ficatului. În plus, fibrele dau senzație de sațietate și sunt un ajutor prețios pentru o cură de slăbire eficientă și sănătoasă.
  4. Consumați multe alimente verzi, crude. Acestea conțin clorofilă și foarte mulți nutrienți extrem de importanți, care activează metabolismul, îmbunătățesc hrănirea celulară și stimulează sistemul imunitar și eliminarea toxinelor. Pregătiți-vă legume și fructe crude pentru când vă e pofta de „ceva bun“, pentru a rezista tentației de a „sări“ pe dulciuri.
  5. Desigur, faceți exercițiu fizic constant! Mișcarea stimulează arderea grăsimilor, deci și eliminarea toxinelor liposolubile.

ColonHelp pentru detoxifiere ca la carte

ColonHelp Clasic, ColonHelp Detox Forte sau ColonHelp Probiotic Forte susțin cura de detoxifiere prin aportul de fibre, Omega 3 și plante cu acțiune detoxifiantă. ColonHelpul clasic îmbunătățește procesele digestive și vă ajută să slăbiți sănătos, ColonHelp Detox Forte conține un plus de plante cu efect detoxifiant puternic, care îmbunătățește eliminarea toxinelor la nivelul colonului și al ficatului. ColonHelp Probiotic Forte conține o combinație extraordinară de probiotice (5 culturi vii) și fibre prebiotice (3 tipuri), care stimulează regenerarea microflorei intestinale și îmbunătățește sistemul imunitar.

BioGreens, un plus de energie în cura de detoxifiere

BioGreens este un produs 100% natural, bio, cu iarbă de grâu, iarbă de orz, germeni de grâu, orz și broccoli și algele Chlorella și Spirulina. Toate acestea sunt „cocktailuri“ concentrate de clorofilă și nutrienți detoxifianți și alcalinizanți, fibre, vitamine și minerale ușor asimilabile. După excesul de alimente de origine animală, adăugarea acestui produs la cura de detoxifiere de după Paști vă asigură un aport de super-alimente verzi extrem de binevenit. Veți constata garantat efecte benefice: mai multă energie, un ten mai luminos, slăbit mai ușor și tonus general mai bun.

, ,
Articolul precedent
E primăvară. Detoxifierea este în trend!
Articolul următor
Cură de alcalinizare după Paști

Related Posts

1 comentariu. Comentariu nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu
-