Glutathione
S-acetil L-glutation, cu absorbție crescută. Antioxidant și detoxifiant de la nivel celular. 100 mg/capsulă. 60 capsule
155,00 lei
Imaginile produsului sunt cu titlu de prezentare și nu creează obligații contractuale.
78,00 lei
O capsulă conține 1000 mg creatină.
Produsul este potrivit și pentru vegani și vegetarieni! Nu conține lactoză, gluten, soia sau îndulcitori artificiali!
Informații nutriționale | Per 100 g produs |
Valoare energetică | 1595 kJ/376 kcal |
Grăsimi | 1,43 g |
Din care acizi grași saturați | 1,18 g |
Glucide | 8,79 g |
Din care zaharuri | 8,71 g |
Proteine | 80,79 g |
Sare | 0,117 g |
Atenționări:
Condiții de păstrare: în ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).
Creatine 1000 mg este un supliment alimentar cu creatină monohidrat, care contribuie la creșterea rezervelor de energie ale organismului. Creatina se regăsește în mod natural în organismul uman și este un compus azotat format din aminoacizi. Creatina din organism provine atât din sinteza endogenă, cât și în urma absorbției din surse alimentare (carne roșie, carne de pui, ton, somon, ouă, lactate). Aproximativ 95% din creatina din corp este stocată în mușchi, iar cantitatea rămasă – în alte țesuturi. Sinteza proprie de creatină asigură aproape jumătate din necesarul zilnic de creatină. Restul de jumătate din creatina necesară menținerii unor niveluri tisulare normale provine din alimentația bogată în proteine animale sau suplimente alimentare.
Creatina are un rol foarte important în furnizarea de energie, iar suplimentarea este utilă în caz de activități fizice intense, recuperare medicală, stări convalescente, afecțiuni cardiovasculare, Parkinson, Alzheimer. Vegetarienii și vârstnicii au rezerve mult mai scăzute de creatină decât alte categorii de persoane, prin urmare pot beneficia de suplimentarea cu creatină.
Creatina monohidrat este cea mai studiată formă de creatină și este mult mai stabilă decât alte forme ale acestei substanțe, ceea ce scade riscul degradării acesteia în creatinină. De asemenea, această formă de creatină asigură cea mai mare cantitate de creatină pură fără a-i afecta stabilitatea și are o absorbție de aproape 100%.
Creatina se regăsește în mod natural în organismul uman, fiind un compus sintetizat din aminoacizi. Creatina are un rol important în metabolismul celular pentru furnizarea de energie, în special în timpul stărilor de stres metabolic. Limitările în capacitatea de a transporta și/sau stoca creatina pot afecta metabolismul. Mai mult, disponibilitatea crescută a creatinei în țesut poate îmbunătăți metabolismul celular și, prin urmare, poate reduce severitatea vătămării sau a stărilor de boală, în special atunci când disponibilitatea oxigenului este compromisă.
Creatina este implicată în menținerea disponibilității ATP prin susținerea capacității de a reumple nivelurile epuizate de ATP din citosolul celular, în stările cu cerere mare de energie: exerciții fizice intense, în cazuri în care producția de energie este afectată (ischemie, hipoxie) sau insuficientă, din cauza cererii crescute (oboseală mentală, anumite boli).
Mecanismele cu mai multe fațete prin care creatina își exercită efectul benefic includ creșterea capacității de energie anaerobă și scăderea degradării proteinelor, ceea ce duce la creșterea masei musculare și a performanțelor fizice. Beneficiile au fost raportate atât la bărbați, cât și la femei, copii și vârstnici, însă majoritatea studiilor au fost efectuate pe bărbați.
Creatina din organism provine atât din sintetiza endogenă, cât și în urma absorbției din surse alimentare, fiind ulterior stocată în principal în mușchi, în proporție de aproximativ 95%, iar cantitatea rămasă se găsește în alte țesuturi, precum inima, creierul și testiculele. Aproximativ 2/3 din această creatină este legată de fosfat anorganic (Pi) și stocată ca fosfo-creatină (PCr), iar restul este stocată sub formă de creatină liberă (Cr). Rezerva totală de creatină (Cr+PCr) este de aproximativ 120 mmol/kg de masă musculară uscată pentru o persoană de 70 kg cu o dietă care include carne roșie și pește. La vegetarieni au fost raportate rezerve de creatină musculară și PCr cu aproximativ 20-30% mai mici decât la ne-vegetarieni.
Corpul descompune aproximativ 1-2% /zi din creatina din mușchi în creatinină, care este excretată prin urină. Degradarea creatinei în creatinină este mai mare la indivizii cu masă musculară mai mare și la indivizii cu niveluri mai ridicate de activitate fizică.
Theo Wallimann și alți cercetători au remarcat că necesarul zilnic de creatină poate fi cuprins între 2-4 g/zi, pentru a promova sănătatea generală a organismului (The creatine kinase system and pleiotropic effects of creatine, T. Wallimann, M. Tokarska-Schlattner, U. Schlattner). Dietele vegane sau omnivore normale furnizează, în general, între 0 și 0,75-1,5 g/zi, iar rezervele de creatină nu sunt complet saturate. O persoană adultă poate avea nevoie de 2-3 g/zi pentru a menține rezervele normale de creatină, în funcție de dietă, masă musculară și nivelul de activitate fizică pentru a susține o bună funcționare a organismului, pe măsura înaintării în vârstă.
Creatina este cunoscută drept unul dintre cele mai studiate suplimente de stimulare a energiei pentru sportivi, însă au fost raportate și beneficii terapeutice pentru sănătatea întregului organism (Richard B. Kreider, Jeffery R. Stout, Creatine in Health and Disease). Aceasta poate fi utilizată ca strategie nutrițională pentru menținerea capacităților fizice și mentale. În cazul vârstnicilor, reduce riscul de boli cronice, având rol adjuvant în gestionarea bolii sau pentru a grăbi recuperarea. În procesul de îmbătrânire, creatina îmbunătățește funcția cognitivă, susținând, de asemenea, sănătatea cardiovasculară și musculară, cu mențiunea ca administrarea de creatină să fie însoțită cu un nivel corespunzător de activitate fizică.
În ultimii ani, a fost studiat rolul adjuvant al suplimentelor cu creatină în afecțiuni caracterizate prin deficit energetic sau de gestionare a rezervelor energetice, precum diabet, sarcopenie, osteoporoză, obezitate, imunitate scăzută și oboseală cronică post-virală. Creatina accelerează vindecarea după traumatisme, fiind recomandată în recuperare medicală și kinetoterapie.
Studiile arată că suplimentarea cu creatină poate ajuta la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și la gestionarea nivelului lipidelor din sânge. Reduce acumularea de grăsime la nivelul ficatului, îmbunătățește controlul glicemic și poate ajuta la reducerea obezității. Deoarece ajută la scăderea homocisteinei, poate reduce riscul de boli de inimă. Anumite studii arată minimizarea pierderii osoase și îmbunătățirea capacității funcționale la pacienții cu osteoartroză și fibromialgie.
Creatine este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Producător/ Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203. Produs înregistrat și notificat la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, seria AC, nr. 3697/2023.
155,00 lei
87,00 lei
47,00 lei
92,00 lei
Recenzii
Nu există recenzii până acum.