Sfecla roșie, cel mai puternic purificator al sângelui

Banala sfeclă roșie este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți include în dietă. În medicina tradițională antică era considerată mai mult ca remediu decât ca aliment. În Grecia Antică, sfecla era atât de prețuită încât era oferită ca jertfă în templul lui Apolo din Delfi. Medicina populară românească spune că „sfecla face sânge“ și că este foarte eficientă în curățarea sângelui și revitalizarea organismului (mai ales în anemii și convalescență). Iar știința modernă tinde să îi dea dreptate.

Sfecla roșie: un „Curriculum vitae“ impresionant!

  • Sfecla conține atât fier, cât și vitamina C, combinație extrem de importantă deoarece vitamina C este indispensabilă pentru buna absorbție a fierului. Din acest motiv, sfecla este unul din cele mai bune alimente pentru persoanele cu anemie sau în convalescență.
  • Cuprul, zincul și manganul din sfecla roșie sunt minerale importante pentru buna funcționare a sistemului imunitar, a celui hormonal, cât și a organelor interne.
  • Nitrații naturali din sfeclă (diferiți față de nitrații chimici, toxici, din alimentele procesate) sunt transformați în organism în oxid nitric. Acesta favorizează buna oxigenare a sângelui, stimulează reglarea hipertensiunii arteriale și contribuie așadar la protejarea sistemului cardiovascular.
  • Betaina, un pigment antioxidant din sfecla roșie, are acțiune antiinflamatoare și reduce nivelul unor markeri inflamatori, precum proteina C-reactivă. De asemenea, betaina susține detoxifierea la nivelul ficatului, prin stimularea producției unor enzime cu rol detoxifiant precum superoxid-dismutaza și glutationul.
  • Carotenoizii luteină și zeaxantină sunt foarte valoroși pentru sănătatea ochilor. Atenție! Aceștia sunt distruși prin procesarea termică a sfeclei roșii însă.
  • Sfecla roșie este o sursă foarte bună de acid folic. Acesta este implicat în procesele de creștere, regenerare și vindecare a țesuturilor și în dezvoltarea intrauterină normală a fătului.

Sfecla roșie ajută la reducerea tensiunii arteriale

Nu întâmplător sfecla are această splendidă culoare de roșu intens. Pentru calitatea sângelui și sănătatea inimii și a vaselor sangvine, consumul de sfeclă este o adevărată binecuvântare. La multe persoane cu hipertensiune, sfecla roșie poate ajuta la reglarea acesteia într-un timp foarte scurt, de numai câteva zile. Studiile au indicat de asemenea un risc mai mic de probleme cardiace la persoanele care consumă sfeclă regulat.

Detoxifiere, energizare, tonifiere – tot cu sfeclă!

Acțiunea antianemică, regeneratoare și detoxifiantă a sfeclei roșii o recomandă ca un foarte bun tonifiant al întregului organism. Prin îmbunătățirea calității și a oxigenării sângelui, sfecla roșie ajută practic la o mai bună hrănire a tuturor celulelor. Iar prin stimularea proceselor naturale de detoxifiere din ficat, ea ajută la eliberarea organismului de numeroase substanțe toxice, provenite din mediu sau rezultate în urma proceselor metabolice.

Stimularea producției de hemoglobină, precum și a circulației sangvine, în mod special în anumite zone ale creierului, sunt motivele pentru care unii cercetători susțin că sfecla roșie ajută și la prevenirea degradării funcției cerebrale.

Conținutul ridicat de antioxidanți, precum și stimularea oxigenării sângelui în urma consumului de sfeclă roșie îi ajută mult și pe cei care fac sport. Exercițiul fizic generează o creștere a activității oxidative, iar sfecla roșie sporește protecția antioxidantă a organismului și totodată îl ajută să consume energia mai eficient.

Pa cât este de sănătoasă, pe atât este uneori „incomodă“ de consumat: unele persoane nu suportă gustul sfeclei crude, altele pe cel al sfeclei fierte. Produsul Bio Sfeclă-roșie de la Zenyth este o modalitate foarte comodă, 100% naturală și 100% bio, de a te bucura de beneficiile acestui super-aliment! Află detalii despre produsul Bio Sfeclă-roșie aici!

, ,
Articolul precedent
Maca, tonic și afrodisiac natural pentru ambele sexe
Articolul următor
Cătina, polivitamina din farmacia naturii

Related Posts

1 comentariu. Comentariu nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu