Regina verdețurilor: varza de Kale

Cândva foarte răspândită și apreciată în întreaga Europă, varza kale este rudă cu broccoli și conopida, fiind cu adevărat un super-aliment verde. În al doilea război mondial, în Marea Britanie, era foarte populară deoarece se cultivă ușor și conține o gamă largă de nutrienți valoroși.

Kale – sursă de carotenoizi, vitamine și aminoacizi

Puține alimente vegetale sunt atât de bogate în antioxidanți concentrați! Kale este foarte bogată în carotenoizi (luteină și zeaxantină), vitaminele A, B6, C și K, toți aminoacizii esențiali și 9 aminoacizi neesențiali, calciu și sulforafani, celebrii antioxidanți care au fost intens studiați pentru efectele anticancerigene. Conține și glucozinolați, substanțe cu acțiune antioxidantă și detoxifiantă.

ATENȚIE! Antioxidanții din varza de Kale sunt însă în mare măsură distruși prin procesarea termică, de aceea este recomandat ca aceasta să se consume crudă sau sub formă de pulbere din planta uscată.

De asemenea, în Kale s-au descoperit nu mai puțin de 45 de tipuri de flavonoide, printre care quercitină și kaempferol. Pentru corpul tău, asta înseamnă o protecție antioxidantă și antiinflamatoare de excepție! Nu este de mirare, așadar, că varza kale, alături de ruda sa broccoli, a fost studiată cu precădere pentru efectele antitumorale – pacienții cu cancer având în general un nivel ridicat de inflamație și stres oxidativ.

Varza de Kale – un ajutor promițător pentru inimă

Pentru protejarea și buna funcționare a sistemului cardiovascular, un rol special printre ingredientele unei alimentații sănătoase îl au antioxidanții și fibrele. Antioxidanții diminuează efectele negative ale radicalilor liberi asupra pereților vaselor sanguine, iar fibrele sunt indispensabile pentru reglarea nivelului colesterolului. Varza de Kale conține atât antioxidanți puternici (carotenoizi și flavonoide), cât și fibre, ceea ce o recomandă ca un aliment-prieten al inimii.

…și pentru ochi!

Luteina și zeaxantina, conținute în Kale, se numără printre cei mai importanți antioxidanți pentru protecția țesuturilor oculare, studiile arătând că contribuie semnificativ la prevenirea degenerării maculare și a cataractei. Nu uitați și de vitamina C, care în Kale se găsește în cantități generoase și de care avem nevoie printre altele pentru tonifierea vaselor de sânge.

Știai că printre alte minerale, varza de Kale conține și cupru, de care pielea noastră are nevoie pentru sinteza colagenului și a pigmentului melanină?

Detoxifierea hepatică se face mai bine cu Kale

S-a demonstrat că glucozinolații și sulforafanii din varza de Kale au efecte benefice asupra celor două faze ale detoxifierii hepatice, procese complexe prin care ficatul nostru procesează și elimină numeroase toxine exogene și endogene. Aceasta înseamnă un ajutor prețios pentru ficat, „uzina chimică“ a organismului nostru, principalul organ de procesare chimică și de detoxifiere din organism.

Important! Kale conține un nivel ridicat de vitamina K, motiv pentru care dacă urmați un tratament cu anticoagulante (cum ar fi warfarina), consultați medicul înainte de a consuma această plantă sau suplimente pe bază de Kale.

Pentru cei care vor să se bucure de beneficiile acestui super-aliment, Zenyth a creat produsul Bio Kale, supliment alimentar 100% bio, bogat în antioxidanți. Află aici detalii despre produs!

, , ,
Articolul precedent
Orzul verde, secretul energiei gladiatorilor
Articolul următor
Maca, tonic și afrodisiac natural pentru ambele sexe

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu
-