Orzul verde, secretul energiei gladiatorilor

Alături de grâul verde, iarba de orz (numită și orz verde) este unul dintre starurile super-alimentelor verzi. Totodată este unul dintre cele mai complexe alimente funcționale pe care le puteți consuma. Consumul acestei plante este vechi de mii de ani. Se pare că gladiatorii romani consumau orz verde pentru mai multă energie și vitalitate.

18 aminoacizi (dintre care 8 esențiali), calciu, fier, vitaminele C, E, vitamine din complexul B, acid folic, zinc, betacaroten, enzime, proteine, fibre și clorofilă – iată doar o parte dintre nutrienții pe care îi conține rz verde! Organismul tău beneficiază mult mai mult de pe urma unui astfel de aliment decât dacă ai consuma mai multe suplimente nutritive de sinteză, deoarece nutrienții naturali sunt mult mai ușor asimilabili și au acțiune complexă în organism (spre exemplu, vitaminele C și E naturale se protejează reciproc de distrugerile oxidative).

Orzul verde îți asigură o digestie perfectă

Tranzitul intestinal zilnic este extrem de important pentru buna funcționare a tuturor organelor și pentru nivelul de energie al organismului. Oboseala frecventă poate avea la bază și o intoxicare a organismului cu reziduuri neeliminate la timp. Dacă ai probleme cronice sau ocazionale cu constipația, orzul verde te poate ajuta. Conține multe fibre care ușurează eliminarea materiilor fecale, scade riscul de hemoroizi și cancer de colon și favorizează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice. Această microfloră bacteriană este extrem de importantă pentru buna funcționare a sistemului imunitar, așadar aportul de fibre din orzul verde este de ajutor organismului și dincolo de zona digestivă!

Știai că iarba de orz, ca și cea de grâu, nu conține gluten (spre deosebire de germenii și mai ales de plantele respective mature)? Din acest motiv, iarba de orz poate fi consumată și de către persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten.

Regenerare și energizare naturală cu orz verde

Orzul verde este atât de bogat în substanțe regenerante pentru organism încât este unul dintre alimentele frecvent recomandate persoanelor anemice, celor în convalescență sau care suferă de oboseală cronică. Clorofila este marele „secret“: stimulează detoxifierea hepatică și intestinală și îmbunătățește absorbția micronutrienților, accelerează regenerarea celulară și refacerea țesuturilor (inclusiv la nivelul pielii). De asemenea, îmbunătățește tonusul general și nivelul de energie al organismului prin îmbunătățirea oxigenării sângelui și stimularea reglării glicemiei sangvine (ale cărei fluctuări pot fi o sursă de oboseală și lipsă de energie).

Știai că datorită acțiunii detoxifiante și antiinflamatorii, orzul verde poate fi un ajutor eficient și în combaterea acneei și pentru stimularea vindecării rănilor de la nivelul pielii?

Cum ajută orzul verde sănătatea cardiovasculară?

Hipercolesterolemia și oxidarea colesterolului sunt printre cei mai periculoși factori favorizanți ai bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de orz verde are efecte benefice demonstrate în acest sens și scade de asemenea riscul oxidării colesterolului HDL (aceasta fiind un factor de risc major pentru numeroase afecțiuni ale inimii și sistemului cardiovascular). Orzul verde are acțiune hipocolesterolemiantă datorită fibrelor, care elimină o parte din acizii biliari din intestin, ceea ce obligă ficatul să consume mai mult colesterol pentru producerea altor acizi biliari. În plus, conține și fitosteroli și niacină (o vitamină din complexul de B-uri) care contribuie de asemenea la scăderea nivelului lipoproteinelor și la prevenirea oxidării acestora.

O porție de orz verde = O porție de antioxidanți

Studiile au arătat că iarba de orz sporește protecția antioxidantă a organismului. Acest lucru are implicații benefice majore, stresul oxidativ fiind un factor de risc și chiar o cauză frecventă, demonstrată, a numeroase afecțiuni grave, printre care cele cardiovasculare, cele inflamatorii și cancerul. Consumul sporit de antioxidanți naturali (printre care SOD, superoxid dismutaza, un antioxidant foarte important, regăsit mai rar în alimente) îmbunătățește detoxifierea naturală a organismului și întărește sistemul imunitar.

Profită de beneficiile orzul verde cu ajutorul produsului Bio Orz Verde de la Zenyth! Află aici detalii despre produs!

, ,
Articolul precedent
Ia-ți porția de energie din grâul verde
Articolul următor
Regina verdețurilor: varza de Kale

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu