Germenii de grâu, în topul alimentelor care combat astenia

Germenii tuturor plantelor conțin o concentrație mare de substanțe nutritive, mult mai mare decât în plantele mature. Germenii de grâu nu sunt o excepție, situându-se în topul celor mai recomandate alimente vegetale pentru combaterea anemiei și asteniilor, a avitaminozelor, în stări de convalescență.

Știai că vitaminele C, E şi B, niacina, acidul folic sunt de câteva zeci sau chiar sute de ori mai concentraţi în germenii de grâu decât în grâul obișnuit? În plus, sunt foarte ușor de digerat.

Digestie perfectă cu germeni de grâu

Procesul de germinare activează enzimele în germenii de grâu și modifică amidonul, ceea ce are efecte benefice asupra tractului digestiv. Totodată, germinarea neutralizează anumiți „anti-nutrienți“, precum acidul fitic. Acesta diminuează absorbția nutrienților din alimentație, în special a mineralelor.

Indicele glicemic foarte redus recomandă acest aliment și persoanelor care au probleme cu hiperglicemia.

Cum te ajută germenii de grâu?

Germenii de grâu conțin cantități record de vitaminele A, C și E, care de regulă nu se mai regăsesc în făina albă. De asemenea, germenii de grâu conțin vitamine din complexul de B-uri, care sunt indispensabile multor procese din organism, printre care funcționarea creierului, a inimii, a ochilor, precum și a sistemului imunitar. Ca să nu mai vorbim de conținutul de acizi graşi Omega 3, care măresc protecţia cardiovasculară şi antioxidantă a organismului, sau de fitosteroli, care contribuie la reglarea colesterolului prin scăderea absorbției acestuia din alimentație.

Germenii de grâu conțin proteine și fibre de o calitate superioară celor regăsite în planta matură de grâu. Aportul de fibre este foarte binevenit pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal, reglarea nivelului colesterolului și al glicemiei, scăderea în greutate și, nu în ultimul rând, pentru sporirea protecției sistemului cardiovascular.

Germenii de grâu, antoxidant și detoxifiant de excepție

O cură cu germeni de grâu stimulează activitatea antioxidantă și detoxifiantă la nivelul ficatului și al colonului, ceea ce înseamnă din start un ajutor pentru eliberarea organismului de numeroase toxine. În plus, clorofila și micronutrienții din acest superaliment funcțional stimulează toate procesele de regenerare și vindecare, de la nivelul tenului până la vindecarea leziunilor externe și interne. Organismul își poate reveni astfel mai ușor după accidentări, intervenții chirurgicale, perioade de convalescență sau, pur și simplu, după perioade de oboseală, stres și alimentație dezechilibrată.

Germenii de grâu conțin gluten, nefiind indicați persoanelor cu intoleranță la gluten sau celiachie.

Oricând te simți obosit și fără energie sau atunci când dorești o curățare și totodată hrănire de profunzime a întregului organism, plus un adaos de nutrienți sănătoși, ai încredere în cura cu germeni de grâu!

De acum nu trebuie să te chinui să îți pregătești acasă germenii! Acum ai produsul Bio Germeni de Grâu de la Zenyth, iar cura de germeni nu a fost nicicând mai accesibilă! Detalii despre produs aici! 

, ,
Articolul precedent
Acerola, fructul care alungă răcelile
Articolul următor
Ia-ți porția de energie din grâul verde

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu
-