Cură de alcalinizare după Paști

Toate sunt binevenite la timpul lor: Postul Paștelui ne ajută organismul să se elibereze de alimentația grea și de kilogramele în exces acumulate iarna, apoi Paștele aduce bucuria sărbătorii și pe mesele noastre. Cine poate sta departe de ouăle roșii și de ciorba, drobul și friptura de miel? Sau de cozonacul pufos, pasca îmbietoare sau celelalte bunătăți? Ne-am bucurat liniștiți de toate aceste bunătăți, însă acum că sărbătorile au trecut e bine să știm cum ne ferim de efectele dăunătoare ale exceselor asupra organismului nostru.

Pentru sistemul digestiv, două sunt problemele majore în această perioadă:

  • Trecerea bruscă de la post la meniul de Paști.
  • Excesul alimentar, în special cu alimente de origine animală.

Carnea, ouăle, brânza și produsele lactate, făina albă și produsele cu cocă, zahărul, cafeaua, băuturile carbogazoase și alcoolul sunt „vedetele“ deliciosului meniu de Paști. Cum de regulă consumul nu este moderat, acestea devin însă și o sursă de încărcare a sistemului digestiv și de aciditate (favorizată și de digerarea mai lentă a acestor produse). Iar un mediu preponderent acid în organism înseamnă un risc mărit de numeroase afecțiuni de la cele cardiovasculare și inflamatorii (inclusiv ale articulațiilor) și de asemenea la un sistem imunitar slăbit.

Știați că fructele (inclusiv citricele) și legumele, deși pot fi acide în sine, creează în urma digestiei un mediu alcalin? Exact opusul se întâmplă cu carnea.

Reglarea naturală pH-ului – aliatul sănătății

Atât în perioada Paștelui, cât și ulterior putem include în alimentația noastră anumite alimente care echilibrează pH-ul și ne ajută să nu suferim de efectele nedorite ale meniului mai greu din această perioadă.

Cele mai alcalinizante alimente sunt așa-numitele super-alimente verzi. Între acestea se numără algele, germenii și lăstarii, precum și toate legumele verzi. Acestea conțin multă clorofilă, supranumită „sângele plantelor“, deoarece este foarte similară cu hemoglobina din sângele uman (fiind și foarte ușor de asimilat de organismul uman).

Proprietăți alcalinizante au și fructele. În plus, fructele vin cu un conținut ridicat de antioxidanți complecși care acționează și se protejează reciproc, fiind mult mai eficienți decât cei sintetici sau luați separat.

Algele, germenii, lăstarii, legumele verzi, fructele aduc și un aport important de antioxidanți, enzime, vitamine, minerale și fibre, care contribuie toate la:

  • combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi (stresul oxidativ)
  • controlul inflamațiilor
  • întărirea sistemului imunitar
  • îmbunătățirea digestiei.

BioGreens și Vitamina C Naturală: cura ta de alcalinizare

BioGreens și Vitamina C Naturală pot fi consumate separat sau împreună. Ambele aduc organismului foarte mulți nutrienți care reglează aciditatea și sporesc protecția antioxidantă.

BioGreens conține super-alimente verzi liofilizate (iarbă de grâu și de orz, germeni de grâu, orz și broccoli, algele Spirulina și Chlorella, precum și mentă și vitamina C naturală din Acerola), având acțiune alcalinizantă, antioxidantă, anti-aging, imunostimulatoare, detoxifiantă, favorizează arderile metabolice și vă dă un tonus general foarte bun.

Vitamina C Naturală include 7 fructe de pădure sălbatice, liofilizate (coacăze negre, măceșe, zmeură, cătină, afine, mure, fragi, miere de albine și propolis). O doză de produs echivalează cu aproximativ 8-10 porții de fructe proaspete. Este un produs necesar pentru sistemul imunitar și energizare!

Aflați mai multe informații despre beneficiile unei diete alcalinizante și oferiți organismului dvs. toate beneficiile naturale ale unei cure cu produsele premium BioGreens și Vitamina C Naturală de la Zenyth.

, , ,
Articolul precedent
Care e cea mai bună dietă de detoxifiere după Paști?
Articolul următor
Ciuperca Shiitake, pentru o inimă sănătoasă

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu
-