Ce remedii ne ajută în caz de hipo sau hiperaciditate?

Bun găsit! Astăzi vorbim despre hipoaciditate și hiperaciditate gastrică, două extreme ce sunt foarte des confundate și tratate necorespunzător, mai ales dacă suntem adepții auto-medicației. Deși credința comună, neavizată, este că hiperaciditatea este mama tuturor relelor, este bine de știut că nici hipoaciditatea nu este de ignorat, ea putând duce, în timp, la dezvoltarea unor boli grave: astm, tulburări autoimune, diabet,  eczeme, acnee, cancer de stomac și multe altele.

Acidul gastric este esențial pentru digestie, descompunând proteinele și activând enzimele digestive. Dacă nu este produs în cantități suficiente, substanțele nutritive din hrana consumată nu pot fi extrase și absorbite în organism. Primul pas care trebuie făcut este să fii foarte atent la simptomele tale, pentru a le putea descrie medicului specialist, în vederea unui diagnostic. De exemplu, în cazul hiperacidității apare balonarea după masă, în timp ce în hipoaciditate, balonările apar după câteva ore de la consum, însoțite de senzația de prea plin în stomac. Refluxul gastroesofagian, greața, regurgitarea sunt simptome comune. Trebuie să ții cont și dacă ai sau nu un gust amar în gură sau care sunt alimentele care îți ridică probleme.

Apoi, în baza unui diagnostic responsabil, poți apela la suplimente naturale Zenyth, pentru a echilibra, fără efecte secundare, nivelul pH-ului.

Ideal, în caz de hipoaciditate gastrică este Betaine HCL & Pepsin, sursă de acid clorhidric și pepsină, ce asigură o digestie sănătoasă printr-o reglare a acidității stomacale și a tranzitului intestinal. Astfel, evităm și suprapopularea cu bacterii patogene, des întâlnită în cazurile unei hipoacidități. Betaine HCL & Pepsin, de la Zenyth, poate fi luat în timpul meselor bogate în proteine pentru a facilita digerarea acestora.

În caz de hiperaciditate, produsele puternic alcalinizante, cum este BioGreens de la Zenyth, se dovedesc foarte eficiente. BioGreens este o pudră bio, extrem de complexă, care îmbină proprietăţile energizante, alcalinizante şi antioxidante ale germenilor de broccoli și orz și ale grâului și orzului verde. Datorită algelor verzi, Chlorella și Spirulina, BioGreens are efecte antiaging şi detoxifiante. Acerola sau vișina de Barbados, foarte bogată în Vitamina C, este un bun antioxidant și energizant. Pentru alcalinizarea și reducerea acidității, consumă BioGreens după masă, într-un smoothie gustos, cu suc de fructe sau legume.

Pentru informații complete despre produsele Zenyth vă așteptăm pe site-ul Zenyth.ro. Zenyth cu Y. Să ne revedem plini de energie și cu zâmbetul pe buze! Pe curând.

 

 

Articolul precedent
Suferi de constipație? Folosește Colobiotic!
Articolul următor
Care este legătura dintre depresie, anxietate și flora intestinală?

Related Posts

No results found

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu