3 soluții surprinzătoare contra stresului

Bun găsit! Imaginați-vă că aveți în fața voastră 3 sticle. Una este plină cu apă, a doua cu nisip, iar a treia cu spirt. O să vă rog să vă imaginați că aceste sticle sunt puse, pe rând, într-o cameră cu o temperatură foarte ridicată și apoi într-una cu o temperatură foarte scăzută. Veți putea vedea, desigur, că o temperatură scăzută nu va reuși să înghețe sticla cu spirt, așa cum se va întâmpla în cazul apei. La fel cum, la temperaturi ridicate, alcoolul se va evapora mult mai repede ca apa, iar nisipul nu își va schimba semnificativ structura, indiferent de context.
Încerc să spun că astăzi vorbim despre stres. Despre modul diferit în care fiecare dintre noi este afectat, deși trecem, poate, prin evenimente asemănătoare. Este, deci, de înțeles că ajutorul pe care îl primim trebuie să fie personalizat, ajustat pe structura și nevoile noastre.
Vrei să controlezi mai bine stresul? Astăzi vreau să vă vorbesc despre 3 dintre cele mai surprinzătoare soluții naturale contra stresului, despre 3 plante adaptogene cu beneficii cunoscute din cele mai vechi timpuri: Ashwagandha, Rhodiola și Bacopa Monnieri.
Ashwagandha este folosită de peste 3000 de ani în medicina tradițională indiană pentru creșterea energiei, îmbunătățirea memoriei și rezistenței în fața efortului. Ajută în controlul efectelor stresului, combate senzația de slăbiciune și stimulează memoria. Ashwagandha ajută în caz de insomnii, infertilitate, dar și disfuncții sexuale.
Cea de-a doua plantă – Rhodiola – este populară în medicina tradițională din Europa de Est și din Asia, unde este folosită pentru revitalizarea sistemului nervos, creșterea performanțelor în muncă, combaterea oboselii și reducerea efectelor stresului asupra organismului. În plus, ajută în controlul depresiei și crește fertilitatea.
Tot cu beneficii recunoscute de mii de ani este și Bacopa Monnieri, o plantă mai des întâlnită și folosită în Australia și Asia. Este recunoscută ca adjuvant în lupta cu stresul, iar datorită efectelor antioxidante, previne deteriorarea funcțiilor cognitive și cerebrale, păstrându-ne crescut nivelul de performanță fizică și psihică.
Fiecare dintre aceste plante extraordinare are beneficii extinse asupra sănătății. Consultul unui specialist fitoterapeut te ajută să o găsești pe cea potrivită pentru tine, având în vedere că Ashwagandha, pe lângă controlul stresului, are un rol pronunțat în diminuarea proceselor inflamatorii, în timp ce Rhodiola are un efect mai degrabă energizant și revigorant asupra organismului, crescând rezistența fizică și psihică și reducând oboseala și anxietatea. La fel ca Ashwaghanda, Bacopa Monnieri are proprietăți antiinflamatoare și stimulează creșterea neuronală. Ceea ce aduce nou, ca beneficiu dovedit, este îmbunătățirea memoriei și ajutorul în cazul celor care suferă de ADHD.
Este bine de știut că toate aceste plante extraordinare sunt disponibile sub formă de suplimente naturale pe Zenyth.ro. Zenyth cu y! Dacă Ashwagandha și Rhodiola pot fi găsite în produse de sine stătătoare – Ashwagandha KSM-66 și Rhodiola capsule, Bacopa Monnieri este integrată în cadrul unui produs antistres complex – Stress Help. Încercați-le și veți vedea că percepția asupra stresului se va schimba din primele zile!
Liniște și voie bună vă doresc! Pe curând!

Articolul precedent
Vrei mai multă energie? Încearcă un smoothie cu BioGreens!
Articolul următor
Poate fi folosit Beauty Help în caz de cuperoză?

Related Posts

No results found

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu