Acasă Probioticele, eficiente în tratamentul candidei

Probioticele, eficiente în tratamentul candidei

Candida albicans este o ciupercă pe care o avem cu toții în unele țesuturi (pe piele, pe mucoasa intestinală sau pe cea vaginală) și care în mod normal nu creează probleme. În anumite condiții însă, ea se dezvoltă excesiv și devine un organism patogen, care poate afecta gura, scalpul, sistemul intestinal sau zona vaginală. Este o problemă extrem de frecventă, de care se spune că se scapă foarte greu și care poate reveni cu ușurință. Și totuși îți poți proteja organismul în mod natural: prin probiotice!

Știai că infecția cu Candida albicans poate dura mulți ani, provocând simptome fără cauză aparentă precum dureri de cap, dureri articulare, oboseală, tulburări digestive, eczeme și chiar depresie?

Cauzele candidozei

– Antibioticele
– Consumul de alimente procesate, bogate în zahăr și cabohidrați simpli
– Unele anticoncepționale
– Stresul (crește producția de cortizol, care slăbește sistemul imunitar și mărește nivelul zahărului din sânge, care este ”hrana” preferată a candidei)
– Diabetul
– Diferite medicamente și toxine care scad protecția imunitară
– (Uneori) Obezitatea și sarcina.

Cum ajută probioticele în prevenirea și tratarea candidozei

Întăresc imunitatea

Tractul digestiv conține până la 80% din celulele sistemului nostru imunitar. Bacteriile probiotice (care se hrănesc cu fibre, numite de aceea prebiotice) produc substanțe foarte importante pentru sistemul imunitar din tractul intestinal. Cercetările au arătat că stimularea dezvoltării probioticelor din intestine ajută la scăderea riscului de apariție și reinfectare, respectiv la vindecara mai rapidă a unor infecții urinare și genitale.

Bine de ştiut!
Cercetătorii din Pennsylvania (2009) au confirmat că un nivel echilibrat de bacterii probiotice ajută sistemul imunitar să combată infecțiile. Candida poate afecta atât gura, cât și tractul digestiv și zona genitală, astfel încât nu doar tratamentul local este necesar pentru a scăpa de această problemă supărătoare, ci și întărirea imunității în general.

Modifică aciditatea gastrică

Probioticele secretă acid lactic și acid acetic, substanțe care ajută la corectarea acidității intestinale. Acest lucru este foarte important pentru combaterea candidozei, dar și a altor agenți patogeni deoarece candida se dezvoltă într-un mediul alcalin. O cauză frecventă a alcalinizării mediului intestinal este consumul de antibiotice (care distrug și multe bacterii benefice, producătoare de acid lactic).

Consumă din nutrienții candidei

Antibioticele și alte substanțe chimice care ajung în tractul digestiv generează un mediu propice dezvoltării unor bacterii și ciuperci patogene. Dacă tractul intestinal este recolonizat cu bacterii probiotice, acestea concurează pentru spațiu și nutrienți cu organismele patogene și diminuează condițiile favorabile dezvoltării acestora.

Tipuri de candidoză

Candidoza orală. Candida în cavitatea orală este o problemă frecventă la persoanele în vârstă, mai ales dacă poartă proteză dentară. Bacteriile probiotice inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene și pot reduce reapariția candidozei bucale. Un studiu finlandez (publicat în Journal of Dental Education, 2008) a arătat că consumul de lactate cu probiotice a dus la o scădere cu aproape 33% a incidenței candidozei orale dar și a hipersalivării la persoanele vârstnice din studiu.

Candidoza genitală. Este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, cu impact substanțial asupra calității vieții. Un studiu grecesc (publicat în Jourmal of Antimicrobial Chemotherapy, 2006) a arătat că lactobacilii care colonizează tractul genital împiedică aderența candidei la pereții vaginului. Lactobacillus acidophilus și Lactobacillus rhamnosus (două dintre probioticele din compoziția ColonHelp Probiotic Forte), administrate fie oral fie vaginal, au contribuit la prevenirea infectării și a reinfectării vaginale cu candida, fără efectele secundare ale medicamentelor antifungice uzuale.

Pentru regenerarea microflorei probiotice inestinale, cea mai eficientă modalitate este consumul de probiotice împreună cu prebiotice (fibre), care ajută la dezvoltarea probioticelor. ColonHelp Probiotic Forte este un astfel de produs simbiotic care conține fibre (din trei surse: tărâțe de psyllium, semințe de in și inulină), 5 culturi probiotice microîncapsulate, pentru a putea trece de bariera gastrică și a ajunge vii în intestine) precum și plante cu rol antiseptic și de stimulare a digestiei. O cură cu ColonHelp Probiotic Forte te poate ajuta la întărirea sistemului imunitar general și la diminuarea mediului favorabil pentru dezvoltarea candidozei.

Medicină alternativă, Probiotice și prebiotice, Remedii naturale, Remedii naturiste, Sănătate sexuală
Articolul anterior
ColonHelp Probiotic Forte și colonul iritabil
Articolul următor
Scapă de stres cât ai zice… omega 3!

Related Posts

1 comentariu. Leave new

  • Tutuianu Ilinca
    31 iulie 2013 15:29

    Stiati de tratamentul local cu iaurt in caz de candidoza vaginala? Recomanda medicii buni!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.